Info bàsica

Rogaining, què és? // Com arribar // Allotjament // Programa

No conèixer el funcionament d’aquest esport no serà excusa per no participar-hi, aquí s’explica el funcionament d’aquesta modalitat de cursa d’orientació. A més, el mateix dia de la cursa, abans de donar-se la sortida, Aligots oferirà una breu explicació de les nocions bàsiques d’aquest esport.

El desplaçament fins el poble, inevitablement cal fer-lo en cotxe, sempre tenint clar que parlem d’una petita població de muntanya, 150 habitants, on hi ha poc aparcament. Caldrà minimitzar el número de cotxes dels participants,  ja us anirem informant.

Rogaining, què és?

És un esport de navegació camp a través on els participants, amb l’ajuda d’un mapa i una brúixola, han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un temps determinat, la màxima puntuació possible. Els punts s’obtenen passant per uns controls ubicats en el terreny de competició i marcats en el mapa que serveix de referència per a trobar-los.

Es practica en equips de 2, 3, 4 o 5 persones, aquestes han d’anar juntes durant tota la prova. Els equips poden ser masculins, femenins o mixtes, i poden participar en diferents categories segons l’edat dels components de l’equip.

Cada membre de l’equip disposa d’un mapa, generalment elaborat específicament per a la prova, on hi ha representat el terreny de competició. L’extensió d’aquest terreny depèn de les hores de durada de la prova, des de 6 fins a 24 hores. Tal com s’ha apuntat anteriorment, en aquest mapa s’hi reparteixen una sèrie de controls valorats de 3 a 9 punts (el valor queda determinat pel primer dígit del codi del control) en funció de la dificultat física i/o tècnica per accedir-hi.

El mapa s’entrega als equips de 15min a 2h abans de la sortida, depenent de la durada de la cursa. En aquest temps han de definir l’estratègia i l’elecció d’itinerari per tal de recollir el màxim número de punts en el temps establert.

El mapa ofereix múltiples eleccions d’itinerari, l’elecció estratègica final s’haurà de prendre tenint en compte les capacitats físiques i tècniques de l’equip. Per tant, estem parlant d’un esport on els participants poden adaptar la dificultat de la ruta a la seva edat, condicions físiques o habilitats tècniques.

Com arribar

S’hi ha d’arribar en cotxe, adjuntem imatge amb link a maps.google.com per trobar fàcilment les indicacions de com fer-ho.

pardines

Pardines és un poble de muntanya bonic i acollidor, però també és un poble petit i l’aparcament és limitat. Com sempre, perquè tot surti rodat cal la col·laboració de tots, organitzadors i participants, per aquest motiu us demanem que, amb la finalitat de causar les mínimes molèsties als veïns, reduïu el nombre de cotxes ja que serem més 400 persones entre participants i organització. Us agrairem que utilitzeu un únic cotxe per equip. També heu de respectar les zones representades al mapa com privades o camps de conreu prohibits (titllats en color magenta), l’equip que sigui vist travessant un d’aquests camps serà immediatament desqualificat.

Allotjament

Restaurants 

Programa

 24/11/2018
Dissabte/ Sábado/ Samedi
09:00 – 11:30 Entrega de dorsals a l’ajuntament de Pardines
10:30 Formació per no iniciats al local de l’ajuntament
11:00-11:45 Revisió de material al centre de competició
11:30-12:30 Obertura del parc tancat
12:30 Obertura mapes
13:00 Sortida conjunta de III Rogaine Serra Cavallera ( 4h/ 8h)
14:00-16:00 Inici de l’activitat d’orientació pel poble
17:00 Arribada de la Rogaine de 4h sense penalització
18:00 Entrega de premis Rogaine de 4h
17:00 Arribada de la Rogaine de 4h sense penalització
21:00 Arribada sense pensalització Rogaine de 8h
20:00-22:00 Massatges a càrrec d’EUSES al Centre Alpí Vall de Sagadell
21:30 Sopar pels participants del rogaine 8h
22:00 Entrega de premis rogaine 8h