14.8 C
Girona, ES

Què és l’esport de l’orientació?

Les curses d’orientació són competicions atlètiques de camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, però amb l’obligació de passar per uns controls (fites) assenyalats en un mapa. Qui passa per tots el controls en menys temps guanya.

En una mateixa cursa hi ha diferents categories que es diversifiquen per grups d’edat, des de júniors fins a veterans, i realitzen circuits diferents variant la distància a recórrer, el desnivell a superar, el nombre de controls pels quals s’ha de passar i la dificultat tècnica per arribar a cadascun d’ells.

A més hi ha diverses categories de Promoció per a tota aquella gent que és la primera vegada que s’aventura a les curses d’orientació. En aquestes categories el recorregut és apte per a tot el públic amb una dificultat mínima per a la localització dels controls i amb la possibilitat de fer-ho en companyia dels amics i de la família. No és necessari l’ús de brúixola per a la realització del recorregut.

L’orientació es practica preferentment en un paratge natural, bosc o muntanya que ofereixi un terreny variat, és una fórmula ideal per descobrir llocs nous, aprofitar el teu temps lliure i és la manera més divertida per estar en forma. És un esport fet per tothom, per a tota la família, tant per grans com per petits.

més sobre O-peu

- Anunci -

No et perdis

El temps

Girona, ES
cel net
14.8 ° C
18 °
13.3 °
73 %
0kmh
0 %
Sat
16 °
Sun
15 °
Mon
13 °
Tue
15 °
Wed
13 °