Curses MTB-O Passades
Map

Ja teniu disponibles els resultats de la cursa. Moltes gràcies per la vostra participació!

Si teniu algun dubte o incidència, contacteu amb bttoquart@gmail.com.

Informació – MTB-O a Quart

Els ALIGOTS tornem a organitzar una cursa de MTB-O inclosa dins de la Copa Catalana, el diumenge 23 de setembre. Hi haurà circuits per a tots els nivells tècnics i físics, tant oficials com d'iniciació, inclús un circuit familiar que els nens més atrevits podran fer sols. Al llarg de la cursa podreu triar el recorregut més adient per arribar a la següent fita, entre pistes de ciclabilitat fàcil fins a corriols tècnics per als més agosarats. I al finalitzar, hi haurà un espai habilitat per dinar i fer carn a la brasa! NO hi haurà punts d'avituallament líquid en cursa, penseu a portar aigua que sembla que farà calor. Hi haurà avituallament líquid i sòlid a la zona d'arribada. PENSEU A PORTAR EL VOSTRE GOT REUTILITZABLE. Fem que la orientació sigui un esport encara més sostenible! Hi haurà assistència mecànica per part de Radikal Bikes.
 • 08.30 - Obertura centre de competició. Recepció de participants, recollida de dorsals i inscripcions fora de termini.
 • 10:00 - Primeres sortides dels primers corredors.
 • 13:00 - Tancament de l'arribada.
 • 13:45 - Lliurament de premis de Copa Catalana.
 • 14:00 - Espai habilitat per dinar i fer carn a la brasa. L'organització es farà càrrec de tenir la brasa a punt després del lliurament de premis perquè pugueu cuinar la vostra carn.
Personal
 • Cap de cursa: Xavier Torras
 • Traçador: Narcís Pou
 • Responsable inscripcions: Roger Vives
 • Sportident: Roger Fonseca i Mònica Samaranch
 • Caps de sortida: Marc Trèmols i Nicolau Sunyer

Centre de competició i pàrquing: Pavelló municipal de Quart. Carrer Modeguer, 38

Agraïments
Donar les gràcies a l'Ajuntament de Quart per posar-nos les coses tant fàcils alhora d'organitzar aquesta cursa.

 

Categoria

Circuit

Distància

Desnivell

HSA

C1

20 km

450 m

DSA, HV, HSB, HJ

C2

17 km

350 m

DSB, DV, DJ

C3

14 km

250 m

Iniciació adults

C4

12 km

200 m

Iniciació nens

C5

9 km

100 m

Les distàncies i els desnivells estan calculats en base a la ruta òptima.

 

Amb descompte Data límit 18 de setembre

Sense descompte, el mateix dia de la cursa

 

Federats

No federats

Federats

No federats

HDSA-HDV-HDSB

10,00 €

13,00 €

13,00 €

16,00 €

HDJ

4,00 €

5,50 €

7,00 €

8,50 €

Iniciació

5,00 €

6,50 €

8,00 €

9,50 €

Iniciació nens

4,00 €

5,50 €

7,00 €

8,50 €

 • Inscripcions des de la web de la federació http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races
 • S'aconsella fermament fer la inscripció anticipada, doncs al mateix dia de la cursa hi haurà un nombre limitat de mapes per a cada categoria.
 • El dia de la cursa cal recollir, si és el cas, la targeta sportident de lloguer amb temps suficient abans de la sortida
 • En cas de llogar targeta sportident, 3€, és imprescindible deixar el DNI com a fiança, o en el seu defecte un bitllet legal de 50€, que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa. Les categories d'iniciació no es cobrarà lloguer.
 • Les llicències federatives d'altres comunitats IOF o de la FCC estan exemptes de la tramitació temporal.
Inscripcions el mateix dia
 • Es podrà fer la inscripció el mateix dia de la cursa, a partir de les 9h00. El nombre d'inscripcions quedarà limitat al nombre de còpies sobrants de mapes que restin de cada categoria, de manera que si hi ha molta afluència de gent a darrera hora no es podrà garantir la participació de tothom.
 • Les quotes d'inscripció tindran un recàrrec de 3€ en totes les categories.
 • Per aquestes dues raons, i per facilitar les tasques organitzatives, es recomana fer la inscripció anticipada.
 • Al formalitzar la inscripció, es farà entrega, si és el cas, de la targeta sportident de lloguer.
 • En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.
Tancament d'inscripcions El tancament d'inscripcions serà a les 10h30. A partir d'aquesta hora no se n'acceptaran més per garantir el bon desenvolupament de la cursa.
 • Mapa: Realitzat l'any 2010 per Aligots
 • Actualitzat i revisat l'any 2018
 • Escala del mapa: 1/15.000 en tots els circuits.
 • Equidistància: 10 metres
 • Format: DinA3
 • Traçador: Narcís Pou

Es prega que els corredors respectin els horaris i facilitin les tasques dels organitzadors per al bon funcionament de la cursa, i per esportivitat i respecte envers la resta de participants.

A les 9h30 es farà una explicació sobre el desenvolupament de la cursa per a la gent que no hagi participat mai.

La cursa serà en la modalitat clàssica, corresponent a una cursa de recorregut lineal entre els punts de control de pas.

La sortida estarà situada a 2,5 km (uns 15 min a ritme tranquil) del centre de competició.

L'inici de les sortides serà a les 10:00h.
La sortida dels circuits oficials es farà segons l'hora assignada prèviament.

Els circuits d'iniciació es faran amb el sistema de Fita Start. Això vol dir que tothom sortirà a l'hora que vulgui (entre les 10:00 i les 11:30). Els corredors no tindran hora de sortida assignada, aquesta serà en la modalitat “fita START” per la qual cosa els corredors sortiran individualment en intervals d'un minut a 3 minuts, segons indicacions del jutge de sortida, i a l'inici del recorregut hauran de marcar la fita START que habilitarà l'hora d'inici de la seva cursa. Per facilitar la tasca dels organitzadors es recomana que els corredors se situïn a la fila assignada i realitzin la neteja i comprovació de la targeta sportident. És important que recullin el mapa corresponent al seu recorregut. El mapa no es pot mirar fins que no s'ha marcat la fita d'inici.

Un cop a la sortida caldrà seguir els següents passos:
 • Minut -3: Neteja de la targeta electrònica Sportident
 • Minut -2: Comprovar targeta electrònica Sportident
 • Minut -1: Comprovar la categoria del mapa, i esperar que soni el rellotge de sortida per començar la cursa

Entorn

Algunes parts dels circuits transcorren en zones de camps, al costat de propietats privades i zones de bosc. Cal mostrar el màxim respecte i no danyar ni embrutir res. Un cop acabada la cursa hem de deixar l'entorn tal i com l'hem trobat. ATENCIÓ A TOTS ELS CIRCUITS!!!: Les carreteres estaran obertes a la circulació de vehicles, vosaltres NO teniu la prioritat!. Tot i que no hi ha molt de trànsit heu de tenir PRECAUCIÓ!!!!! El circuit C5 d'iniciació nens també creua alguna carretera secundària. Si correu sols, aneu alerta! Si aneu acompanyats, també. Estigueu atents al mapa perquè hi haurà carreteres indicades com a prohibides amb passos obligatoris per travessar-les.

Sistema de control de pas

Tots els circuits utilitzaran el sistema sportident de control de pas (xip electrònic de control). A l'acabar el recorregut, un cop marcada la fita de META, tots els corredors de tots els circuits han de passar obligatòriament per la taula de Control d'Arribada i fer la descàrrega de la targeta sportident al centre de competició, segons les indicacions dels jutges d'arribada. Els corredors que hagin llogat la targeta sportident, la lliuraran al control d'arribada i se'ls retornarà el DNI.

Pas per meta obligatori en cas d'abandonament

Tot i abandonar per qualsevol motiu, a les curses d'orientació és obligatori passar per l'arribada o informar a l'organització del nostre abandonament mitjançant alguna altra manera. Si els organitzadors no tenim la certesa de que tothom ha arribat o deixat la cursa, a partir del tancament d'arribada s'inicia la recerca de corredors no controlats per si necessitessin ajuda.

Observacions

 • Està totalment prohibit a travessar les zones privades, i s'ha de circular SEMPRE pels camins indicats en el mapa. El trànsit de vehicles de motor és obert. Alerta a l'hora de creuar els carrers.
 • L'ús del casc és obligatori. Respecteu la natura, i ella us respectarà a vosaltres. És el nostre entorn de lleure, esport i vida, l'hem de cuidar i preservar.
 • Està totalment prohibit llençar papers, bosses, gots i ampolles de plàstic, envoltoris de menjars energètics i brossa de qualsevol mena fora de les zones habilitades. Si no és motiu de desqualificació, si que ho és de decència humana.
Notes del traçador
El mapa de MTB-O de Quart destaca per comptar amb dues parts molt diferenciades. Un part -que visitaran els circuïts federats- força desnivellada i marcada per grans lloms i valls que condicionen tan el traçat com l'elecció de ruta, i que exigiran al corredor esforç tècnic i físic. S'hi combinen pistes, camins amples i tot tipus de corriols, alguns fàcil i d'altres de tècnics o molt tècnics.
L'altra part, que visitaran tots els circuïts, és més ràpida i menys desnivellada, i combina zones ràpides i d'alta ciclabilitat amb zones tècniques i de molta lectura, sobretot per la seva àmplia xarxa de camins. Tots els circuïts i categories hi trobaran el seu espai.

Important!
 • L'ús del casc és obligatori. Ningú podrà fer la cursa sense.
Altres observacions:
 • Cal estar atents al símbol 714 (objecte perillós) que indica obstacle. En la majoria dels casos es tracta de cadenes, arbres caiguts, escales sobtades, o fins i tot tallats perillosos. En cap cas prohibeixen el pas, però poden resultar perillosos pels corredors.
 • A la part nord del mapa, coincidint amb la part més desnivellada, existeixen diversos camins semiabandonats en els que es practiva o es practica puntualment descens en MTB. Baixen la vessant de la muntanya de punta a punta i estan indicats correctament amb el símbol 838. Cal tenir en compte que són de molt alt nivell tècnic.
 • També s'han indicat amb el símbol 837 i 838 alguns camins que, malgrat tècnicament no són molt complexos, han quedat força tapats per l'herba i per tant són igualment de difícil ciclabilitat.
 • Existeixen alguns trams de carretera prohibits, que estaran degudament senyalats en el mapa.
 • Existeix algun tram en concret en que la circulació dels corredors pot ser en els dos sentits de la marxa. Tingueu precaució.
  Informacions dels circuïts:

C1 - Homes Sènior: El més llarg i tècnic, tant pel que fa a la ciclabilitat com a la lectura del mapa.
C2.- Dones Sènior / Homes Veterans / Homes Sènior B / Homes Junior: Es redueix lleugerament l'exigència física i de ciclabilitat, la dificultat de lectura segueix sent alta.
C3: Dones Sènior B / Dones Veteranes / Dones Junior / Open: Més assequible pel que fa a exigència física, ciclabilitat i també lectura, malgrat segueix sent exigent.
Iniciació adults: Circuït pensat per persones que s'inicien en el pràctica de la MTB-O, fa ús de camins de bona ciclabilitat i fàcil lectura, però -a diferència de la iniciació nens o familiar-, introdueix algun corriol i incrementa la necessitat de llegir mapa i escollir ruta.
Iniciació nens/familiar: Circuït pensat per fer amb nens o família. Fa ús dels camins i pistes amb més bona ciclabilitat i menys desnivell. El nivell tècnic és baix, tot i que cal llegir correctament per no escollir el camí equivocat.
- Els circuïts d'iniciació es poden fer en grup, tot i que es demana que no s'agrupi tothom a primera hora.
El dia de la cursa, tots els participants podran gaudir dels següents serveis, situats al mateix centre de competició.
 • Hi haurà avituallament líquid i sòlid a la zona d'arribada. No hi haurà punts d'avituallament líquid en cursa, penseu a portar aigua que sembla que farà calor. PENSEU A PORTAR EL VOSTRE GOT REUTILITZABLE. Fem que l'orientació sigui un esport encara més sostenible!
 • Vestidors
 • Lavabos
 • Dutxes
 • Servei de bar
 • Espai habilitat per dinar i fer carn a la brasa. L'organització es farà càrrec de tenir la brasa a punt després del lliurament de premis perquè pugueu cuinar la vostra carn.

Amb la col·laboració de:

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here