from to
Curses O-Peu Passades
Castell de Requesens Map

Resultats

També podeu consultar els Winsplits.

I els resultats de l’sprint del dissabte.

Esperem que hagueu gaudit del cap de setmana a Requesens!

 

Informació – Requesens 2018

Fotos edició 2018
Aquí teniu les fotos de la II edició de Requesens 2018.

Fotos edició 2016
  DISSABTE 10 de MARÇ, matí – Copa Catalana, modalitat mitja distància
 • 9.00 h: Obertura del centre de competició i noves inscripcions.
 • 9.30 h: Formació per a no iniciats.
 • 10.00 h: Inici de les sortides de la cursa –modalitat mitja distància.
 • 13.30 h: Tancament de meta.
DISSABTE 10 de MARÇ, tarda – Esprint popular castell
 • 16.30 h: Inici sortides esprint popular
DIUMENGE 11 de MARÇ – Copa Catalana, modalitat llarga distància
 • 9.00 h: Obertura del centre de competició i noves inscripcions.
 • 9.30 h: Formació per a no iniciats.
 • 10.00 h: Inici de les sortides de la cursa –modalitat llarga distància.
 • 14.00 h: Tancament de meta
 • 14.30 h: Entrega de premis deis 2 dies de Requesens.
Seguir fent curses al paratge de Requesens depèn del respecte que organització i participants tinguem amb la normativa del Parc Natural de l'Albera i de la propietat. Preguem que prengueu atenció a totes les indicacions! Agraïts! Col·laboren Patrocinen
 • Aquí hi podeu trobar la ubicació del Castell (google maps): enllaç
 • Al Castell de Requesens s’hi arriba des del poble de Cantallops (Gl-601) venint des de l'AP7 (sortida La Jonquera) o bé des de la N-II.
 • El trajecte des de Cantallops fins al centre de competició és d'uns 30-40 minuts per una pista forestal (en molt bon estat) Tingueu-ho present alhora de calcular el temps!!.
 • L'aparcament a la zona de competició ha quedat encara més limitat degut als danys per les últimes pluges. Demanem que en la mesura del possible aprofiteu per omplir els cotxes. La zona ludico-esportiva de Cantallops pot ser un bon lloc per trobar-vos.
 • Dissabte i diumenge hi haurà lavabos i dutxes oberts a Cantallops, a la pista esportiva de manera que podeu preveure la parada abans d’accedir o sortir del paratge. La localització: https://goo.gl/maps/z8CeGCeRteP2
 • L’últim tram de pista que va des del peu del castell fins al centre de competició s'estreny i empitjora el seu estat. Recomanem que, en la mesura que sigui possible, accediu amb "cotxe alt". En tot cas tingueu precaució en aquest tram de la pista.
 • Aquest últim tram de pista, i per la seva estretor, serà només d’entrada de 8 a 11 i de sortida a partir de les 11h.
AUTOCARAVANES Per una qüestió de dimensions no podran accedir fins al centre de competició, però si fins a un aparcament habilitat que esta a uns 20' a peu fins al centre de competició (1 km / 45 metres desnivell). Estarà degudament indicat.
DORMIR

Com sabeu, les curses dels Dos dies de Requesens es desenvolupen enmig del Paratge Natural de l'Albera. Això complica en gran mesura la gestió d'aparcaments, accessos i acampades.

Autocaravanes: Disposem d'un petit espai, però suficient, per tal que les autocaravanes puguin pernoctar la nit de dissabte a diumenge. El mateix espai en el que restaran aparcades durant el dia.

Furgonetes: En el cas de les furgonetes podran passar la nit de dissabte a diumenge en un espai delimitat al centre de competició. Volem remarcar que només es podrà pernoctar al paratge la nit de dissabte a diumenge i sempre a les zones delimitades per l'organització, per tant, la gent que vingui el divendres haurà d'aturar-se a Cantallops, La Jonquera o Capmany.

Refugi lliure: Al mateix centre de competició hi ha també un refugi lliure (http://cee.cat/forn.php) de 12 places de capacitat, però no podem assegurar que estigui lliure.

Mas Tres Puigs
www.mastrespuig.com és una finca a Rabós d'Empordà que està pensada per a l'acampada. Té tot de serveis i d'espais per passar uns dies acampant o amb la furgo amb veritable contacte amb la natura. A més, fan cistelles ecològiques amb tot de productes de proximitat com calçots, ous o vi!!.

Com que la CURSA D'ORIENTACIÓ REQUESENS 2018 es fa molt a prop del Mas (a uns 25 kms), ens ofereixen un 40% de descompte en el seus preus ( 10€ - 40% = 6€ ).

Els preus són per persona i està inclòs el vehicle i la tenda. Hi ha lavabos, dutxes, cuina i un punt de recàrrega.

Per aquesta ocasió encendran un foc de camp i també instal·laran un servei de bar. A més es fan calçotades per encàrrec (s'haurà de reservar abans del 1 de març!!).

Per informació o reserves:
MENJAR

Servei de bar: A la zona de competició hi haurà servei de bar amb entrepans calents i beguda per tal que pugueu fer un mos tot just acabada la cursa. Necessitem tenir una previsió d'entrepans!! Si esteu interessats contesteu aquest formulari abans de dijous nit: https://goo.gl/forms/wAUPvDFiNantaumu1

Els que vulguin sopar a la Cantina de Requesens, ho podran fer reservant al 972.193.081.

Els pobles de Cantallops i La Jonquera ofereixen diferents establiments on podeu menjar i pernoctar.
Les inscripcions es poden fer a través del sistema d’inscripcions de la FCOC fins el dia 2 de març de 2018: http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races. A partir del dia 2 de març no es podran fer inscripcions fins el dia de la cursa. En aquest cas no s’asseguren mapes per tots els/les interessats/des. Preus per cada cursa:

CATEGORIES

Fins el 2 de març

Dia de la cursa

Llicència temporal

(no federats fcoc) [1]

Lloguer sportident

Lloguer brúixola

HD20, HD21A, HD21E, HD35, HD40, HD45, HD50, HD55, HD60

11,00€

16,00 €

5,00 €

5,00 €

2,00 €

HD12, HD14, HD16, HD18

4,00 €

9,00 €

1,50 €

5,00 €

2,00 €

HD10

3,00 €

8,00 €

1,50 €

5,00 €

2,00 €

Circuit VERMELL

(adults iniciats)

11,00 €

16,00 €

3,00 €

5,00 €

2,00 €

Circuit TARONJA (iniciació adult)

6,00 €

11,00 €

3,00 €

GRATUÏT

2,00 €

Circuit GROC

(iniciació nens)

3,00 €

8,00 €

1,50 €

GRATUÏT

2,00 €

CORREXIC

GRATUÏT

GRATUÏT

GRATUÏT

NO CAL

2,00 €

[1] – IMPORTANT!! Als participants NO federats a la FCOC (FEDO o Federació d’Orientació del país d’origen) se’ls hi cobrarà per defecte la llicència temporal. L’import de la llicència temporal serà retornat quan es mostri el carnet de federat el dia de la cursa.

LES INSCRIPCIONS A LA CURSA POPULAR ESPRINT
 • Les inscripcions es poden fer fins el dijous abans de la cursa a través d'aquest formulari: https://goo.gl/forms/OAnvQYSm4tCgamcQ2
 • El cost de la participació a la cursa és de 2€ per a totes les categories, i es pagaran en el mateix moment de la sortida. Per facilitar la tasca demanem que es porti l'import just.

SPORTIDENT Per les curses s’utilitzarà el sistema Sportident de control de pas. Tots aquells que no en disposin en podran llogar al mateix formalitzar la inscripció:
 • Categories oficials: 5€
 • Categories d’iniciació: Gratuït
BRÚIXOLES Tenim brúixoles de lloguer. Són brúixoles de dit específiques per orientació esportiva, i el preu de lloguer és de 2€ (sota fiança de 15€).
Categories - Reglamentació
Les categories de competició seran les que estipula el reglament de la FCOC a les especificacions per la temporada 2016. Podeu consultar-les als següents enllaços: Dorsals i incidències
NO s'utilitzaran dorsals. Cal comprovar a les llistes disponibles al centre de competició que no hi hagi incidència d’inscripció. En el cas d’incidència caldrà anar a la taula d’inscripcions per resoldre-la i poder efectuar la sortida.

Hores de sortida
Les hores de sortida es penjaran uns dies abans de la competició a la web d’Aligots (www.aligots.cat). Els circuits VERMELL, TARONJA i GROC sortiran amb sistema START, i per tant no tindran hora de sortida assignada. Podran sortir de forma esglaonada a partir de les 10.00h.

Atenció a les especificitats en les sortides de cadascuna de les curses.

Podis
Els podis correspondran a la suma dels resultats de les dues curses oficials (mitja distància dissabte i llarga distància diumenge). La cursa popular modalitat esprint no compta pel podi.

Condicions meteorològiques
Encara no sabem quin temps pot fer o deixar de fer, però a Requesens cal tenir en compte la tramuntana que, com saben els i les participants de la 1a edició al 2016, pot ser molt forta i molt freda. Cal tenir-ho en compte, encara que en general el temps pugui ser assolellat.pugui ser assolellat.
Informació específica de cada cursa al butlletí
Equip organitzador
 • Responsable de cursa: Jordi Riuró.
 • Co-responsables: Marc Amat i Narcís Pou.
 • Responsable cursa esprint –popular-: Marcos Fernandez.
 • Responsable Sportident: Marc Sala.
 • Traçadors: Eloi Martí (mitja) i Tiina Uotila (llarga)
Jurat Tècnic
 • Organitzador: (properament)
 • Corredors: (properament)
Recomanacions
 • Es recomana utilitzar proteccions a les cames.
 • Es recomana utilitzar ulleres de protecció (malgrat no és més brut que molts altres mapes considerem oportú fer la recomanació. En algunes zones hi ha força presencia de branques a mitja alçada).
El Terreny
Combinació de boscos d'alzina, pi, plataners i faigs amb pendents molt variables. Bona penetrabilitat amb zones de visibilitat reduïda degut a la proximitat entre arbres. Es tracta d'una zona de pastura per la qual cosa la intensitat de la vegetació és força variable. Gran quantitat d'elements rocosos. El mapa inclou un Castell medieval.


El Mapa
Mapa confeccionat per Rui Antunes i Jose Batista la primavera del 2015 segons ISOM 2000 (no s’ha actualitzat a ISOM 2017). Petites actualitzacions realitzades durant el febrer de 2018 per l'equip d'Aligots.

Especificitats de cartografia
 • Elements especials: El terreny compta amb un gran nombre d'antigues carboneres que s'aprecien en el terreny com a petites construccions rodones de pedres, majoritàriament en runes. En pendents marcats es troben en una petita esplanada feta per l'home. El cartògraf fa servir el símbol d'element especial en forma de X negra quan son presents les pedres i X marró quan només queda l'esplanada.
 • Roques: Només estan dibuixades les pedres de més d'1 m, però en les zones més rocoses poden no estar dibuixades degut a que s'ha simplificat més a causa de la quantitat de detalls.
 • Tallats i murs: Tant els tallats de roca com els tallats formats per murs de pedra construïts per l'home estan dibuixats amb el símbol de tallat de roca.
 • Arbres morts o caiguts: Es fa servir el símbol d'arbre caigut tant per arbres morts però encara en peu, com per arbres caiguts. D'aquests últims només estan dibuixats els mes grossos i que mantenen la rabassa intacta.
 • Camins: El mapa compta amb una xarxa extensa de camins a causa de l'explotació forestal històrica del terreny i el transit actual d'animals. Les traces d'animals i camins en desús tendeixen a no estar dibuixats.
Abandonaments
Aquells i aquelles participants que abandonin ho han de notificar a la zona de descàrrega sportident, i així permetre a l'organització portar un bon control dels i les participants i la seva seguretat.
Avituallament: Els dos dies hi haurà avituallament a l’arribada. Diumenge també hi haurà avituallament en cursa.
Correxic: Els dos dies hi haurà cursa pels més petits a partir de les 12.00h.
Ambulància: Tindrem servei d'ambulància per atendre les urgències més immediates.
Guarderia: No hi haurà servei de guarderia. Es tindran en compte les peticions d'hores de sortida separades pels pares i mares que hagin de córrer tots dos.
Servei de bar: A la zona de competició hi haurà servei de bar amb entrepans calents i beguda per tal que pugueu fer un mos tot just acabada la cursa. Necessitem tenir una previsió d'entrepans!! Si esteu interessats contesteu aquest formulari abans de dijous nit: https://goo.gl/forms/wAUPvDFiNantaumu1
Lavabos: ATENCIÓ! 
 • S'utilitzaran els lavabos del castell, que es troben a 5 minuts del centre de competició!!! Tingueu-ho també en compte amb la previsió del temps! Per identificar-vos com a corredors/es haureu de mostrar la pinça sportident.
 • Dissabte i diumenge a primera hora hi haurà lavabos oberts a Cantallops, a la pista esportiva de manera que podeu preveure la parada abans d'accedir o sortir del paratge. La localització: https://goo.gl/maps/z8CeGCeRteP2
 • Pel valor del paratge i les normes que el regulen cal evitar deixar mocadors de paper i brutícia a l'entorn, per aquest motiu endeguen la campanya “Si fas pipí a un raconet, no deixis el paperet!!” que de fet podem aplicar tots i totes anem on anem.


L'INDRET

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here