SaS_2016

RESULTATS FOTOGRAFIES 

 

GIR-O SANT ANDREU SALOU

CURSA D’ORIENTACIÓ A PEU————————–10 de setembre A LES 10’00h

Sant Andreu Salou

2a Etapa Gir-O i 10a prova de la Lliga Nord

Presentació

Després de la primera edició del 2015 tornem a organitzar una cursa d’orientació a Sant Andreu Salou!! MAPA AMPLIAT pel C1 i C2.

Així doncs, ALIGOTS us prepara una cursa d’orientació al magnífic entorn de Sant Andreu Salou, a deu minuts de Girona.

És una cursa de caire popular on tothom qui vulgui podrà iniciar-se en aquest esport meravellós que combina natura i exercici físic al mateix temps que destresa en la lectura i interpretació del mapa. Hi haurà circuits adreçats a totes les edats i condicions físiques, tothom hi trobarà un circuit adequat.

No us ho perdeu!!

Programa

09:00 Obertura del centre de competició.

09:30 Breu explicació del funcionament d’una cursa d’orientació i dels seus mapes.

10:00 Sortides dels primers corredors.

11:30 Tancament de sortides.

13:00 Tancament d’arribades.

Circuits

Sigueu curosos a l’hora de triar un circuit apropiat al vostre nivell. Si teniu dubtes a l’hora de fer la inscripció podeu enviar-nos un mail i us aconsellarem (giroaligots@gmail.com)

  • Categoria C1 -> Destinada principalment a federats. Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal força experiència. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
  • Categoria C2 -> Oberta a tothom que ja hagi practicat abans aquest esport. Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Els menors d’edat que vulguin fer sols aquesta categoria, caldrà que estiguin federats. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
  • Categoria C3 -> Ideal per a aquells adults que s’inicien en aquest esport o l’han practicat molt poques vegades. És el circuit amb menys distància i menys dificultats tècniques, perfecte per a una primera vegada. També és l’adequat per a aquells menors d’edat que ja tenen experiència i poden fer curses sols. Si es vol córrer en família o grup, aquesta és la categoria indicada.
  • Categoria C4 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Poden fer-lo sols o acompanyats.

Serveis

El dia de la cursa, tots els participants podran gaudir dels següents serveis, situats tot al mateix centre de competició.

  • Servei de bar ( A Sant Andreu estem de Festa Major).
  • Lavabos.

Entorn

A les categories C1, C2 i C3 cal tenir en compte el trànsit de vehicles, ja que hi ha una carretera local que travessa tot el mapa de nord a sud.

Algunes parts dels circuits transcorren en zones de camps, al costat de propietats privades, parcs i jardins i zones de bosc. Cal mostrar el màxim respecte i no danyar ni embrutir res. Un cop acabada la cursa hem de deixar l’entorn tal i com l’hem trobat.

Inscripcions

El cost és de 6 € per a totes les categories. Si cal també es pot llogar la pinça o targeta Sportident i l’assegurança temporal.

Els socis d’Aligots tenen un descompte del 50 % en el preu de la inscripció (3 €).

Les inscripcions es faran de forma anticipada mitjançant l’enllaç:

https://www.inscripcions.cat/girosantandreu2016/

La inscripció es tancarà el dimarts 6 de setembre de les 23’59h.

El dia de la cursa només es podran fer inscripcions de les categories de les quals quedin mapes disponibles, i no serà segur poder llogar l’Sportident necessari per a córrer.

 

Sortides

El sistema de sortida serà Fita Start. Això vol dir que tothom sortirà a l’hora que vulgui (entre les 10:00 i les 11:30). La sortida de totes les categories està a tocar del centre de competició.

Un cop a la sortida caldrà seguir els següents passos:

  • Minut -3: Neteja de la tarja electrònica Sportident
  • Minut -2: Comprovar tarja electrònica Sportident
  • Minut -1: Comprovar la categoria del mapa, i esperar que soni el rellotge de sortida per començar la cursa

Pas per meta obligatori

Tot i abandonar per qualsevol motiu, a les curses d’orientació és obligatori passar per l’arribada o informar a l’organització del nostre abandonament mitjançant alguna altra manera. Si els organitzadors no tenim la certesa de que tothom ha arribat o deixat la cursa, a partir del tancament d’arribada s’inicia la recerca de corredors no controlats per si necessitessin ajuda.

Notes del cartògraf sobre l’ampliació de mapa (només C1 i C2)

S’han treballat les corbes de nivell en una base lidar.

Les petites torrenteres, igual que al mapa de Can Vilallonga (copa catalana 2015), quan és complicat dibuixar-ho amb corba de nivell, les dibuixem amb el símbol 307.0 (torrentera intermitent).

LÍNIES ELÈCTRIQUES: Només dibuixem les importants i significatives.

SÍMBOL 418.0 (la creu verda, element vegetal particular): Només la fem servir en cas de soques arrencades del terra o arbres caiguts amb la soca arrencada. També en casos de vegetació especial (per exemple si trobem algun cactus o element vegetal especial). En zones amb multitud d’arbres caiguts impossibles de dibuixar perquè les creus estarien superposades, no dibuixem res. No dibuixem les múltiples soques perfectament unides a terra, d’arbres tallats. No dibuixem els arbres morts o trencats que no tenen la soca arrencada, com s’especifica anteriorment.

TALUSSOS DE TERRA: Hem dibuixat petits talussos de no més de 0,5 m.

ELS VERDS I RATLLATS VERDS: Hem sigut generosos dibuixant en el sentit de que en cas de dubte dibuixem el més impassable. Per exemple, si dubtem entre V2 o V3, dibuixem V3.