Curses O-Peu Passades

RESULTATS

I fotografies:

https://photos.app.goo.gl/VRFUGaUH7fXL96E98

Moltes gràcies per venir!

Informació general |  Circuits | Inscripcions i preus  |  Hores de sortida | Informació tècnica |  Protocol COVID

INFORMACIÓ GENERAL

Benvinguts i benvingudes a la I Cursa d’Orientació de Platja d’Aro, una cursa per donar a conèixer l’orientació a tothom qui ho vulgui, petits i grans, i de totes les condicions físiques i tècniques. Alhora, hi haurà uns circuits pensats per aquelles persones ja experimentades i que vulguin venir a orientar i practicar encara més!

Per a l’ocasió, estrenarem mapa fet a la primavera-estiu del 2020 que no es va poder estrenar degut a les restriccions establertes al desembre de l’any passat. Un mapa amb interessants zones rústiques i boscoses que inclou zones urbanes, amb racons preciosos i vistes que no us podeu deixar perdre.

A més, en aquest cas i en el context de 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, el club ALIGOTS donarà 1€ per cada persona inscrita a la cursa de Platja d’Aro.

Programa

 • 8.30h – Obertura Centre de Competició i noves inscripcions
 • 9.30h – Formació introductòria sobre les curses d’orientació
 • 10.00h – Inici SORTIDES
 • 11:30 Inici Correxic
 • 12.00h – Tancament SORTIDES
 • 13.30h – Tancament META
 • 13.30h – Lliurament de premis de COPA CATALANA O-PEU I ROGAINE 2021

Organització

 • Traçats: Joan Sánchez
 • Responsable de cursa: Cristina Valiente
 • Responsable sportident: Roger Fonseca i Eloi Martí

Centre de competició 

Carrer Punta Prima, 17250 Platja d’Aro. https://goo.gl/maps/5JGbQhibviFxbgco7.

Aparcament

El centre de competició es troba en una zona urbana on hi ha aparcaments en línia i bateria a poca distància. (C/ Punta Prima, C/ Mar i llum i C/Pinell).

També hi ha una gran zona d’aparcament comercial (Caproabo-Leroy Merlin) a 800 m del centre de competició (10 minuts caminant).

Reglament

Aquesta cursa es regirà pel reglament vigent de competició de la FCOC. Podeu consultar-lo al següent enllaç: http://www.web.orientacio.cat/competicio/competicio-reglaments-especificacions

Sportident

S’utilitzarà el sistema sportident com a control de pas (sistema electrònic). Tots aquells que no en disposin caldrà que el reservin gratuïtament en el moment de la fer la inscripció.

El dia de la cursa les persones que hagin fet reserva d’sportident hauran de passar per la taula d’inscripcions per recollir-lo i serà necessari deixar el seu DNI o bé una fiança de 50€, que es retornarà íntegrament en el moment de finalitzar la cursa i fer el retorn de l’sportident si aquest està en bon estat.

No caldrà dorsal per aquesta cursa.

En acabar el circuit és obligatori passar per la taula de control de cursa a fer la descàrrega de la pinça Sportident, de manera que l’organització podrà dur un control de tots els corredors.

Sortides i Arribades

 • La sortida serà a uns 300 metres / 8 minuts caminant amb tranquilitat.
 • L’arribada serà al mateix centre de competició.

Abandonaments

Les persones participants que abandonin la cursa ho han de notificar a la zona de descàrrega d’sportident (arribada), i així permetre a l’organització portar un bon control dels i les participants i la seva seguretat.

Serveis

 • Lavabos: al mateix Centre de Competició, hi haurà lavabos químics a disposició dels/les corredors/es. (Utilitzeu el gel hidroalcohòlic!!).
 • Avituallament: Seguint amb els criteris de sostenibilitat del club no es donarà avituallament amb envasos a l’arribada. Hi haurà aigua disponible a la zona d’arribada i caldrà que cada persona es porti el seu got o ampolla  per omplir d’aigua. També es donarà una peça de fruita.

La cursa i els ODS

Aligots s’ha compromès a contribuir a l’assoliment dels 17 Objectius de desenvolupament de l’Agenda 2030. En aquest sentit, la cursa de Puig Pinell inclou iniciatives sostenibles i us demanem la vostra col·laboració per a dur-les a terme:

CIRCUITS

La cursa tindrà 5 circuits aptes per a totes les edats i nivells, amb opció de córrer de forma individual o amb el grup bombolla. Sigueu curosos a l’hora de triar un circuit apropiat al vostre nivell.

Si teniu qualsevol dubte en el procés d’inscripció, o en l’elecció del circuit, escriviu-nos i us ajudarem amb tot el que faci falta: inscripcions@aligots.cat.

Circuit C1 -> Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal experiència. Especialment pensat per federats que practiquen habitualment orientació en categories elevades. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs).

Circuit C2 -> Circuit no tan llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Especialment pensat per federats que practiquen habitualment orientació en qualsevol categoria. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs).

Circuit C3 -> Ideal per a aquells adults o joves que s’inicien en aquest esport o l’han practicat algunes vegades però no són experimentats. És un circuit amb distància semblant al C2 però amb menys dificultats tècniques. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla (si alguns membres del grup bombolla són infants no caldria inscriure’ls; només caldria realitzar la inscripció dels adults).

Circuit C4 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla, amb acompanyants adults (en aquest cas només caldria realitzar la inscripció dels infants).

Circuit C5 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits curts pensats per a la iniciació, amb menys distància que el circuit C4. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla, amb acompanyants adults (en aquest cas només caldria realitzar la inscripció dels infants).

Distàncies i desnivell en metres

CIRCUIT DISTÀNCIA DESNIVELL
C1 – EXPERTS 4.940 180
C2 – ADULTS 3.680 165
C3 – ADULTS INICIACIÓ 3.410 110
C4 – INFANTIL 2.480 75
C5 – INFANTIL INICIACIÓ 1.910 55

 

Hi haurà correxic per als més menuts a partir de les 11:30. És gratuït.

 

INSCRIPCIONS I PREUS

Les inscripcions es faran de forma anticipada des de la pàgina web de la FCOC i es tancaran el dimarts 14 de desembre a les 23:59h: Inscripcions en línia.

 El sistema no genera correu electrònic de confirmació de la inscripció. Podeu consultar si esteu correctament inscrits al següent enllaç de la pàgina web de la federació de curses d’orientació de Catalunya (fcoc): http://www.web.orientacio.cat/gestio-inscripcions/llista-inscrits

Inscripcions online anticipades: 

 • 7 € per a les categories C1C2 i C3 
 • 3 € per a les categories C4 i C5

Inscripcions el mateix dia de la cursa:

 • 10 € per a les categories C1C2 i C3 
 • 6 € per a les categories C4 i C5

En aquest cas i en el context de 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, el club ALIGOTS donarà 1€ per cada persona inscrita a la cursa de Platja d’Aro.

Cal disposar de llicència federativa FCOC. La llicència FEEC no està admesa, ni tampoc cap altra llicència. Les persones que no disposin de la llicència podran tramitar una llicència temporal en el mateix moment de fer la inscripció:

 • Preu llicència temporal adults: 5 €
 • Preu llicència temporal menors: 1’5 €

En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, se n’ha de reservar una al tramitar la inscripció (de forma GRATUÏTA, però caldrà deixar el vostre DNI o una fiança de 50€ en el moment de la recollida al centre de competició, que es retornarà íntegrament quan es torni la pinça si aquesta està en bon estat).

El dia de la cursa només es podran fer inscripcions de les categories en les quals quedin mapes disponibles. Segons disponibilitat, si és el cas, també hi haurà pinces Sportident i/o brúixoles de lloguer.

En cas de no disposar de brúixola també se’n pot llogar una al club el mateix dia de la cursa, amb un preu de 2€ (deixant el vostre DNI o bé una fiança de 15€, que es retornarà íntegrament si la brúixola està en bon estat). Si voleu fer reserva per no quedar-vos-en sense, podeu enviar mail a inscripcions@aligots.cat.

Els socis d’Aligots tenen un descompte de 3€ en el preu de la inscripció.

Prova gratuïta d’Aligots

Continuem amb la promoció “PROVA GRATUÏTA” per a donar a conèixer el nostre esport i el nostre club.

La promoció consisteix en una inscripció gratuïta (incloent quota d’inscripció, lloguer de brúixola i llicència temporal) per a la persona (amic, amiga, familiar… del/la soci/a) que vingui a provar l’orientació per primera vegada en una cursa organitzada per ALIGOTS.

Com ho vehicularem:

 • El sistema no permet de discriminar aquestes possibles inscripcions. Es farà de manera normal, a través del sistema d’inscripcions, dins de termini, i caldrà fer-ne el pagament.
 • El soci comunicarà a tresoreria@aligots.cat aquestes inscripcions amb dret a gratuïtat per acollir-se a la promoció. Prèvia comprovació, el tresorer abonarà l’import corresponent a la “guardiola” del soci que serà qui haurà d’ocupar-se de retornar l’import a la persona inscrita.

HORES DE SORTIDA

S’utilitzarà el sistema de sortida START, en el qual no s’assignen prèviament hores de sortida als corredors sinó que es compta el temps des del moment que es creua la línia de sortida.

Demanem respectar les distancies de seguretat entre persones i grups bombolla a les diferents cues i dur la mascareta.

A les categories C3, C4 i C5 està permesa la participació amb grup bombolla.

 

INFORMACIÓ TÈCNICA

Estrenem mapa en zona propera al mar, de bosc mediterrani principalment de pins i alzines, amb sota-bosc variat.

Més ben dit estrenem 2 mapes, el mapa general amb norma ISOM2017 a escala 1:7.500  i equidistància de corbes de 5 m. que inclou la zona de l’antic càmping, i el mapa del càmping amb norma esprint ISSprOM2019, que estarà imprès al dors del mapa general a escala 1:2.500 i equidistància de corbes de 2,5 m.

Al mapa general, la zona del càmping està dibuixada com a zona privada.

Tots els circuits, excepte el C5 d’iniciació infantil, faran uns primers controls fins arribar a una entrada al càmping senyalitzada al mapa amb el símbol de pas obligat, moment en el qual caldrà donar la volta al mapa per prosseguir amb el mapa esprint fins arribar a la sortida del càmping, també senyalitzada al mapa per un pas obligat. En aquest moment caldrà tornar a donar la volta al mapa per seguir fins a meta amb el mapa general.

Al mapa esprint del càmping, per facilitar-ne la lectura, s’ha marcat amb el triangle el punt d’entrada i amb la doble rodona el punt de sortida. Aquests dos símbols, en aquest cas només indiquen el principi i final del recorregut per dins del càmping. No són l’inici i meta de cap circuit.

També cal explicar que al mapa esprint la numeració de l’ordre dels controls comença en tots els casos per 1, sense continuar amb l’ordre que li correspon al mapa general.

Els circuits creuen algun carrer d’urbanització. Ara, no sent estiu, hi ha molt poc trànsit. Tot i això, preneu les precaucions necessàries.

Tots els mapes tenen impresa la descripció de controls amb simbologia. Els mapes dels circuits d’iniciació també tindran impresa al dors la descripció de controls amb text.

També tots els mapes tenen impresa la següent llegenda:

 

PROTOCOL COVID

Aprofitem per recordar a tothom la situació de pandèmia que estem vivint i la importància de respectar en tot moment les mesures de seguretat bàsiques i seguir el protocol COVID elaborat per aquesta competició i aprovat per la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya.

Normes de seguretat bàsiques:

 • Obligatori l’ús de mascareta per a totes les persones majors de 6 anys
  • als espais interiors
  • a la zona d’inscripcions
  • en el tram de camí des de la zona de concentració fins a la sortida.
  • un cop creuada la línia de meta i fins a la zona de concentració.

i recomanable en altres moments de concentració de persones als espais   exteriors.

 • Respectar la distància de seguretat
 • Neteja de mans amb gel hidroalcohòlic (facilitat per l’organització)

Llegiu atentament el protocol COVID de la cursa per ajudar-nos a realitzar una activitat segura i garantir entre totes i tots la màxima eficàcia de les mesures de protecció.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here