O-Peu Passades

Cursa Popular d’Orientació a Ventalló

Prova puntuable de la Lliga Nord d’Orientació

Data: Diumenge 5 de Maig de 2019
Lloc: Ventalló (Alt Empordà)
Centre de competició: Poliesportiu Municipal de Ventalló
Organitza: FALCONS, els joves d’ALIGOTS Club Esportiu de Curses d’Orientació

Informació cursa Ventalló

  Moltes gràcies per haver vingut avui a Ventalló!
  Aquí teniu els resultats:
  Ja tenim les fotografies! Gràcies a en Xavi Torras!:D
  No us perdeu la propera cursa popular d'orientació que organitza Aligots a Ventalló el proper diumenge 5 de miag
  Aquesta cursa està organitzada pels FALCONS del nostre club, els joves d'entre 12 i 18 anys, amb l'objectiu de començar a «formar-los» en les tasques organitzatives d'una cursa d'orientació. Conjuntament amb els seus entrenadors, han triat les ubicacions de les fites, han dissenyat els traçats, gestionat l'organització del centre de competició, la gestió del sistema sportident, i s'han repartit les tasques a realitzar els dies previs i el mateix dia de la cursa.
  PROGRAMA
 • 9.00 h: Obertura del centre de competició i noves inscripcions.
 • 9.30 h: Formació per a no iniciats.
 • 10.00 h: Inici de les sortides de la cursa.
 • 12.00 h: Última sortida.
 • 13.30 h: Tancament de meta
Dorsals i incidències
  NO s'utilitzaran dorsals. Cal comprovar a les llistes disponibles al centre de competició que no hi hagi incidència d'inscripció. En el cas d'incidència caldrà anar a la taula d'inscripcions per resoldre-la i poder efectuar la sortida.
Hores de sortida
  S’utilitzarà el sistema de sortida START, tot i així al centre de competició hi hauran penjades unes graelles per a cada circuit amb les hores de sortida lliures perquè cadascú pugui escollir la seva. I gestionar millor la sortida. Demanem que es respectin les hores de sortida escollides. Es podrà sortir a partir de les 10.00h.
Abandonaments
  Aquells i aquelles participants que abandonin ho han de notificar a la zona de descàrrega de sportident, i així permetre a l'organització portar un bon control dels i les participants i la seva seguretat.
Equip organitzador
 • Responsable de cursa: Eloi Martí, Roger Fonseca i els Falcons
 • Responsable Sportident:
 • Responsable Inscripcions:
 • Traçadors: Falcons i entrenadors
ORG
  Ventalló és una població de l’Alt Empordà, a la que s'hi accedeix per la carretera GI-623, procedent de l’AP7 sortida Escala-Bascara o des de la C31.
  Per anar al centre de competició i els aparcaments, no heu d’entrar a Ventalló. Cal que us mantigueu a la carretera GI-623 i gireu pel carrer de la Bassa.
  Si teniu qualsevol dubte en el procés d'inscripció, o en l'elecció del circuit, escriviu-nos a aquí --> inscripcions@aligots.cat i us ajudarem amb tot el que faci falta.
  El cost és de 7 € per a les categories C1, C2 i C3, i de 3€ per a les categories C4 i C5. En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, es pot llogar per un import de 3€ amb fiança de DNI o de 50 €. En cas de no disposar de brúixola també se'n pot llogar, amb un preu de 2€ amb fiança de 15€. Cal disposar de llicència federativa FCOC. En cas contrari caldrà contractar una assegurança temporal (1,5€). La llicència FEEC no està admesa.
  Els socis d’Aligots tenen un descompte de 3€ en el preu de la inscripció. Aquest descompte no s’aplica en el lloguer de la pinça SportIdent ni en l’assegurança.
  Les inscripcions es faran de forma anticipada des de la pàgina web de la FCOC.
  Les inscripcions es tancaran el dimecres 1 de Maig a les 23:59h.
  El dia de la cursa només es podran fer inscripcions de les categories en les quals quedin mapes disponibles amb un recàrrec de 3€ i segons disponibilitat, si és el cas, de targetes Sportident de lloguer.
  Si teniu qualsevol dubte en el procés d'inscripció, o en l'elecció del circuit, escriviu-nos a aquí --> inscripcions@aligots.cat i us ajudarem amb tot el que faci falta.
  La cursa tindrà 5 circuits aptes per a totes les edats i nivells, amb opció de córrer en família o grups. Sigueu curosos a l’hora de triar un circuit apropiat al vostre nivell. Si teniu dubtes a l’hora de fer la inscripció podeu enviar-nos un mail a inscripcions@aligots.cat i us aconsellarem.
 • Categoria C1 -> Destinada principalment a federats. Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal força experiència. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs). Aquest ciruit és puntuable per a la Lliga Nord d’Orientació.
 • Categoria C2 -> Oberta a tothom que ja hagi practicat abans aquest esport. Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Els menors d’edat que vulguin fer sols aquesta categoria, caldrà que estiguin federats. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs). Aquest ciruit es puntuable per a la Lliga Nord d’Orientació.
 • Categoria C3 -> Ideal per a aquells adults que s’inicien en aquest esport o l’han practicat molt poques vegades. És el circuit amb menys distància i menys dificultats tècniques, perfecte per a una primera vegada. També és l’adequat per a aquells menors d’edat que ja tenen experiència i poden fer curses sols. Si es vol córrer en família o grup, aquesta és la categoria indicada.
 • Categoria C4 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Poden fer-lo sols o acompanyats.
 • Categoria C5 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits curts pensats per a la iniciació, amb menys distància que el circuit C4 però amb la mateixa dificultat técnica. Poden fer-lo sols o acompanyats per la família.
  DISTÀNCIES
Distàncies
FINS A LA SORTIDA
  Del Centre de competició fins a la zona de sortida el camí estarà senyalitzat amb cintes. Caldrà creuar una carretera força transitada. Allà hi haurà personal de l'organització per facilitar el pas. Agraïm que seguiu les seves indicacions per evitar ensurts. La distància fins a la sortida es aproximadament 1km

  CAMPS DE CONREU
   Tot i que no estarà marcat al mapa, per tal de facilitar-ne la lectura al corredor, està prohibit travessar els camps de conreu.
  PAS OBLIGAT
   Cap al final de la cursa hi haurà un pas obligat per tots els circuits, preguem que tots els corredors el compleixin, ja que es tracta d'un pas per sota la carretera, i si no es passa per on toca s'ha de creuar la carretera amb el risc que aquest fet comporta.
  TERRENY
   El terreny combina zones boscoses de bona densitat amb pendents de moderats a forts amb zones més planes i netes. Abunden els elements puntuals, com roques, monticles o arbres singulars, i els constants canvis de vegetació. El relleus és poc irregular i en les zones planes, gairebé inapreciable. També hi ha una bona quantitat de camps de conreus que tots els circuits intenten evitar.
   Destaca per tenir una zona, on es va realitzar la passada prova de la Lliga d'Estiu 2018, que conté un detall molt elevat i que serà, de ben segur, una de les zones de més diversió pel corredor. Aquesta zona es trobarà ampliada en escala en el mateix mapa.
   A la imatge de capçalera d'aquesta pàgina es poden veure tres retalls de mapa que s'han intentat agafar per tal d'identificar les zones més característiques del mapa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here