ical Google outlook Curses Curses Properes O-Peu

No us perdeu la propera cursa popular d’orientació que organitza Aligots a Vallfogona del Ripollès el proper diumenge 3 de juny!

Aquesta cursa està organitzada pels FALCONS del nostre club, els joves d’entre 12 i 18 anys, amb l’objectiu de començar a «formar-los» en les tasques organitzatives d’una cursa d’orientació. Conjuntament amb els seus entrenadors, han triat les ubicacions de les fites, han dissenyat els traçats, gestionat l’organització del centre de competició, la gestió del sistema sportident, i s’han repartit les tasques a realitzar els dies previs i el mateix dia de la cursa.

Informació – Vallfogona del Ripollès

 
 • 9:00 Obertura Centre de Competició i inscripcions
 • 9:30 Breu explicació del funcionament d’una cursa d’orientació i dels seus mapes
 • 10:00 Inici cursa - sortides dels primers corredors
 • 12:00 Tancament de sortides
 • 13:00 Tancament de meta
 • 13:30 Podis
Equip organitzador
 • Cap de cursa – Eloi Martí Romaní i Roger Fonseca Planàs
 • Equip cursa – Joana Martí, Nil Vives, Andreu Aliu, Paula Padilla, Nil Mongay, Anna Codina, Andreu Clotas, Iona Trèmols, Sira Trèmols, Júlia Bonilla, Laia Fita, Mireia Fita, Traçadors – Falcons + Eloi Martí
 • Equip SportIdent – Falcons + Roger Fonseca
 • Col·laboradors – Familiars de Falcons
Per arribar fins a Vallfogona del Ripollès teniu dues opcions recomanades: N260a a Ripoll, 20 minuts de trajecte, o bé des d'Olot, també agafant la N260a i uns 20 minuts de cotxe.

El Centre de Competició estarà situat a la zona de la piscina municipal de Vallfogona del Ripollès.

El diumenge hi haurà una fira a Vallfogona del Ripollès: caldrà seguir atentament les indicacions de l'organització pel que fa el pàrquing.
Les inscripcions a la cursa es faran a través de la pàgina de la FCOC: http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races.

TRAM 1

Fins el dimarts 29 de maig a les 23.59h.
 • Circuits C1, C2 i C3 – 6€
 • Circuits C4 – 2€
 • Circuit Correxic - GRATUÏT (NO CAL FER INSCRIPCIÓ!!!)
En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, es pot llogar per un import de 3€.
Cal disposar de llicència federativa FCOC. En cas contrari caldrà contractar una assegurança temporal (1,5€). La llicència FEEC no està admesa.

QUADRE DE PREUS D'INSCRIPCIONS 
 • S'aconsella fermament fer la inscripció anticipada, doncs al mateix dia de la cursa hi haurà un nombre limitat de mapes per a cada categoria.
 • El dia de la cursa cal recollir, si és el cas, la targeta sportident de lloguer amb temps suficient abans de la sortida.
 • En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança, o en el seu defecte un bitllet legal de 50€, que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.
TRAM 2

Més enllà del termini d'inscripcions del TRAM 1, NO es podran fer inscripcions i després d'aquesta data només s'acceptaran inscripcions el mateix dia de la cursa i segons disponibilitat de mapes.

Es podrà fer la inscripció el mateix dia de la cursa, a partir de les 9h00. El nombre d’inscripcions quedarà limitat al nombre de còpies sobrants de mapes que restin de cada categoria, de manera que si hi ha molta afluència de gent a darrera hora no es podrà garantir la participació de tothom.

Les quotes d’inscripció tindran un recàrrec de 2€ en totes les categories (excepte Correxic).
Per aquestes dues raons, i per facilitar les tasques organitzatives, es recomana fer la inscripció anticipada.

Al formalitzar la inscripció, es farà entrega, si és el cas, de la targeta sportident de lloguer.
En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.
Es tracta d'una cursa d'orientació clàssica, on els corredors competeixen de forma individual i de format lineal (cal fer les fites en l'ordre que estableix el mapa).
 • Circuit C1-> EXPERIMENTATS - Destinada principalment a federats. Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal força experiència. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
 • Circuit C2-> MIVELL MIG - Oberta a tothom que ja hagi practicat abans aquest esport. Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Els menors d’edat que vulguin fer sols aquesta categoria, caldrà que estiguin federats. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
 • Circuit C3-> INICIACIÓ ADULTS - Ideal per a aquells adults que s’inicien en aquest esport o l’han practicat molt poques vegades. És el circuit amb menys distància i menys dificultats tècniques, perfecte per a una primera vegada. També és l’adequat per a aquells menors d’edat que ja tenen experiència i poden fer curses sols. Si es vol córrer en família o grup, aquesta és la categoria indicada.
 • Circuit C4-> INICIACIÓ INFANTIL - Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Poden fer-lo sols o acompanyats.
 • Correxic- > PER ALS MÉS MENUTS - Aquesta categoria és exclusiva per als infants més petits de tots!! Les fites estan més juntes i són visibles entre elles, i tot el circuit es desenvolupa en un espai reduït i delimitat.

Hores de sortida

Els corredors no tindran hora de sortida assignada, aquesta serà en la modalitat “fita START”. Tot i així al centre de competició hi haurà un llistat per cada circuit, on cada corredor podrà escollir la seva hora de sortida, i així disposar del temps necessari per preparar-se i gestionar el temps previ a la cursa.

Distància centre de competició – sortida 1.100 m.

Un cop a la sortida caldrà seguir els següents passos:
 • Minut -3: Es cridaran hores de sortida, no per noms. Neteja de la targeta electrònica Sportident.
 • Minut -2: Comprovar targeta electrònica Sportident.
 • Minut -1: Comprovar la categoria del mapa, i esperar que soni el bip del rellotge.
Recordem que es tracta d'una cursa d'orientació clàssica, on els corredors competeixen de forma individual i de format lineal (cal fer les fites en l'ordre que estableix el mapa).

Distància arribada – centre de competició i descarrega 1000 m.

Cronometratge
Per tal de realitzar les curses s'utilitzarà el sistema sportident com a control de pas en les categories "oficials" del circuit Gir-O i LLiga Nord: C1, C2, C3 i C4.

Tots els circuits utilitzaran el sistema sportident de control de pas (xip electrònic de control). A l'acabar el recorregut, un cop marcada la fita de META, tots els corredors de tots els circuits han de passar obligatòriament per la taula de Control d'Arribada i fer la descàrrega de la targeta sportident al centre de competició, segons les indicacions dels jutges d'arribada.

Els corredors que hagin llogat la targeta sportident, la lliuraran al control d’arribada i se’ls retornarà el DNI.

Pas per meta obligatori en cas d'abandonament
Tots els corredors que marquin la fita START han de passar per la meta OBLIGATÒRIAMENT.
En el cas que abandonin o no acabin la seva cursa per qualsevol motiu, també han de passar per la meta i comunicar-ho a la taula d'arribades.
Distàncies i desnivells
Properament!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here