Curses O-Peu Passades

Aquí teniu els resultats de la cursa de diumenge:

Des de Falcons – Aligots (grup de joves d’entre 12 i 18 anys) estem molt contents i satisfets de la feina portada a terme durant aquest tercer trimestre per tal d’aconseguir oferir una cursa popular de nivell.

Hem après molt i encara tenim molt per aprendre, esperem corregir els errors que segur que en vam cometre alguns.

I sobretot esperem i desitgem que gaudíssiu d’una bona jornada d’orientació!

Gràcies i fins aviat

Falcons

Pd: si algú no surt en el llistat de resultats (vam tenir un petit problema tècnic) que ens escrigui a falcons@aligos.cat i mirarem d’arreglar-ho.

Informació – Vallfogona del Ripollès


No us perdeu la propera cursa popular d'orientació que organitza Aligots a Vallfogona del Ripollès el proper diumenge 3 de juny!

Aquesta cursa està organitzada pels FALCONS del nostre club, els joves d'entre 12 i 18 anys, amb l'objectiu de començar a «formar-los» en les tasques organitzatives d'una cursa d'orientació. Conjuntament amb els seus entrenadors, han triat les ubicacions de les fites, han dissenyat els traçats, gestionat l'organització del centre de competició, la gestió del sistema sportident, i s'han repartit les tasques a realitzar els dies previs i el mateix dia de la cursa.

A més, la cursa coincidirà amb la Fira del Ratafia, al nucli medieval, amb tastets, tallers de ratafia i de cuir, música, animació... Veniu i gaudiu!
 
 • 9:00 Obertura Centre de Competició i inscripcions
 • 9:30 Breu explicació del funcionament d’una cursa d’orientació i dels seus mapes
 • 10:00 Inici cursa - sortides dels primers corredors
 • 12:00 Tancament de sortides
 • 13:00 Tancament de meta
 • 13:30 Podis
Equip organitzador
 • Cap de cursa – Eloi Martí Romaní i Roger Fonseca Planàs
 • Equip cursa – Joana Martí, Nil Vives, Andreu Aliu, Paula Padilla, Nil Mongay, Anna Codina, Andreu Clotas, Iona Trèmols, Sira Trèmols, Júlia Bonilla, Laia Fita, Mireia Fita, Traçadors – Falcons + Eloi Martí
 • Equip SportIdent – Falcons + Roger Fonseca
 • Col·laboradors – Familiars de Falcons
Per arribar fins a Vallfogona del Ripollès teniu dues opcions recomanades: N260a a Ripoll, 20 minuts de trajecte, o bé des d'Olot, també agafant la N260a i uns 20 minuts de cotxe.

El Centre de Competició estarà situat a la zona de la piscina municipal de Vallfogona del Ripollès.

El diumenge hi haurà una fira a Vallfogona del Ripollès: caldrà seguir atentament les indicacions de l'organització pel que fa el pàrquing.

Tots aquells que vingueu amb furgoneta o autocaravana el dissabte caldrà que seguiu les instruccions de l'organització. Hi haurà un espai habilitat, petitó, però suficient si ens organitzem.
Les inscripcions a la cursa es faran a través de la pàgina de la FCOC fins el dijous 31 a les 23 h 59 min http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races.

TRAM 1

Fins el dimarts 29 de maig a les 23.59h.
 • Circuits C1, C2 i C3 – 6€
 • Circuits C4 – 2€
 • Circuit Correxic - GRATUÏT (NO CAL FER INSCRIPCIÓ!!!)
En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, es pot llogar per un import de 3€.
Cal disposar de llicència federativa FCOC. En cas contrari caldrà contractar una assegurança temporal (1,5€). La llicència FEEC no està admesa.

QUADRE DE PREUS D'INSCRIPCIONS 
 • S'aconsella fermament fer la inscripció anticipada, doncs al mateix dia de la cursa hi haurà un nombre limitat de mapes per a cada categoria.
 • El dia de la cursa cal recollir, si és el cas, la targeta sportident de lloguer amb temps suficient abans de la sortida.
 • En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança, o en el seu defecte un bitllet legal de 50€, que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.
TRAM 2

Més enllà del termini d'inscripcions del TRAM 1, NO es podran fer inscripcions i després d'aquesta data només s'acceptaran inscripcions el mateix dia de la cursa i segons disponibilitat de mapes.

Es podrà fer la inscripció el mateix dia de la cursa, a partir de les 9h00. El nombre d’inscripcions quedarà limitat al nombre de còpies sobrants de mapes que restin de cada categoria, de manera que si hi ha molta afluència de gent a darrera hora no es podrà garantir la participació de tothom.

Les quotes d’inscripció tindran un recàrrec de 2€ en totes les categories (excepte Correxic).
Per aquestes dues raons, i per facilitar les tasques organitzatives, es recomana fer la inscripció anticipada.

Al formalitzar la inscripció, es farà entrega, si és el cas, de la targeta sportident de lloguer.
En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.
Hores de sortida a la “francesa”

Els circuits C1, C2, C3 i C4 surten amb sistema START, i per tant no tenen hora de sortida assignada per l'equip sportident.
Sortiran de forma esglaonada a partir de les 10:00h i per evitar aglomeracions, al centre de competició hi hauran llistats per assignar-se personalment l'hora de sortida.

Circuits d'Iniciació (C3 i C4) que vulguin fer la cursa en parelles o en grup: En el llistat apuntar només el nom d'1 persona de la parella o grup.

Respecteu les hores de sortida per evitar cues!!!

Circuits
 • Circuit C1-> EXPERIMENTATS - Destinada principalment a federats. Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal força experiència. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
 • Circuit C2-> MIVELL MIG - Oberta a tothom que ja hagi practicat abans aquest esport. Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Els menors d’edat que vulguin fer sols aquesta categoria, caldrà que estiguin federats. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
 • Circuit C3-> INICIACIÓ ADULTS - Ideal per a aquells adults que s’inicien en aquest esport o l’han practicat molt poques vegades. És el circuit amb menys distància i menys dificultats tècniques, perfecte per a una primera vegada. També és l’adequat per a aquells menors d’edat que ja tenen experiència i poden fer curses sols. Si es vol córrer en família o grup, aquesta és la categoria indicada.
 • Circuit C4-> INICIACIÓ INFANTIL - Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Poden fer-lo sols o acompanyats.
 • Correxic- > PER ALS MÉS MENUTS - Aquesta categoria és exclusiva per als infants més petits de tots!! Les fites estan més juntes i són visibles entre elles, i tot el circuit es desenvolupa en un espai reduït i delimitat.
Cronometratge

Per tal de realitzar les curses s'utilitzarà el sistema sportident com a control de pas en les categories "oficials" del circuit Gir-O i LLiga Nord: C1, C2, C3 i C4.

Tots els circuits utilitzaran el sistema sportident de control de pas (xip electrònic de control). A l'acabar el recorregut, un cop marcada la fita de META, tots els corredors de tots els circuits han de passar obligatòriament per la taula de Control d'Arribada i fer la descàrrega de la targeta sportident al centre de competició, segons les indicacions dels jutges d'arribada.

Els corredors que hagin llogat la targeta sportident, la lliuraran al control d’arribada i se’ls retornarà el DNI.

Pas per meta obligatori en cas d'abandonament

Tots els corredors que marquin la fita START han de passar per la meta OBLIGATÒRIAMENT.
En el cas que abandonin o no acabin la seva cursa per qualsevol motiu, també han de passar per la meta i comunicar-ho a la taula d'arribades.
Distàncies i desnivells
 • c1: 4km 280m desnivell
 • c2: 2,7km 200m desnivell
 • c3: 2,5km 170m desnivell
 • c4: 1,6km 90m desnivell
Escala dels mapes: 1:7500

Des del centre de competició estarà senyalitzada la sortida que es troba a 1 km.

Mapa
 • Després de les pluges abundants de les últimes setmanes la vegetació ha canviat una mica, sobretot en alguna zona semi-oberta. S'ha optat per deixar el dibuix natural del mapa.
 • En la zona de cursa hi ha nombrosos fils de pastor elèctrics que no estan dibuixats. Hem posat cintes en aquells que creiem que són menys visibles. Demanem que si en el transcurs de la cursa en trenquéssiu un, ho comuniqueu al moment de descarregar.
 • El circuit C4 tindrà algun tram encintat, marcat en el mapa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here