Curses O-Peu Passades

Resultats

Resultats de la cursa de Celrà

Fotografies

https://photos.app.goo.gl/iJAd7GxMnttPPx5CA

Moltes gràcies per la vostra participació!

Informació cursa Celrà

Prova puntuable per a la Lliga Nord 2020

Benvinguts i benvingudes a la primera edició de la Cursa d'Orientació de Celrà que serà la primera cursa puntuable del circuit de curses populars de la 6à Lliga Nord-O #LligaNordO. Seran els circuits C1 i C2.

Els circuits C3, C4 i C5 seran de caire popular i iniciació, i no competitius.

Per als més petits també farem el circuit CORREXIC.

Per a l'ocasió estrenarem mapa fet recentment a escala 1:5.000 amb normativa ISSOM2007. Un mapa semi-urbà que inclou interessants zones rústiques i boscoses del voltant del poble, i el barri vell de Celrà, amb els seus carrers, places i carrerons. Segur que no us deixarà indiferents!

Programa
 • 8.30h - Obertura Centre de Competició i noves inscripcions
 • 9.30h - Formació introductòria sobre les curses d'orientació
 • 10.00h - Inici SORTIDES
 • 12.30h - Tancament SORTIDES
 • 14.00h - Tancament META
Reglament
Per a aquesta cursa regirà el reglament vigent de competició de la FCOC. Podeu consultar-lo al següent enllaç: http://www.web.orientacio.cat/competicio/competicio-reglaments-especificacions

Sportident
Per tal de realitzar les curses s'utilitzarà el sistema sportident com a control de pas. Tots aquells que no en disposin un caldrà que el lloguin*:
 • Circuits competitius C1 i C2: 3€
 • Circuits d'iniciació C3, C4 i C5: Gratuït
 • El circuit CORREXIC no farà servir Sportident
* Per tal de llogar l'sportident caldrà deixar el DNI o una fiança de 50 euros.

Hores de sortida
Les hores de sortida es penjaran el dijous 23 de gener. NOMÉS les categories OPEN (C3, C4 i C5) tindran fita START. Demanem que respecteu l'hora assignada i així evitar acumulacions a la zona de sortida.

No caldrà dorsal per aquesta cursa.

Abandonaments
Aquells i aquelles participants que abandonin ho han de notificar a la zona de descàrrega de sportident, i així permetre a l'organització portar un bon control dels i les participants i la seva seguretat.

Serveis
 • Avituallament: només hi haurà avituallament a l'arribada.
 • Lavabos i dutxes: al mateix Centre de Competició hi haurà lavabos, vestidors i dutxes.
El Centre de Competició estarà situat al Zona Esportiva de Celrà, al Pavelló Poliesportiu Municipal, al Carrer dels Pins d'en Ros.

Com accedir-hi
Des de Girona ciutat s'arriba per la C-66, en 5 minuts.

Des del Sud o el Nord de Girona, el millor és agafar la sortida Girona-N de l'AP-7 i la C-66 direcció Palamós.

També es pot arribar en Tren!! Des de l'estació al centre de competició, 10 minuts a peu. Si voleu fer servir aquesta opció, indiqueu-ho a la inscripció per a tenir una hora de sortida posterior a les 11h.
 • Des de Girona: sortida 10:18 arribada a les 10:26. Tornada 13:30 arribada a les 13:38.
 • Des de Barcelona: sortida 8:59 arribada a les 10:26. Tornada 13:30 arribada a les 14:54.
Aparcament
A la zona esportiva i els carrers propers hi ha ampli aparcament.
El cost és de 7€ per a les categories C1, C2 i C3, i de 3€ per a les categories C4 i C5.

En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, es pot llogar per un import de 3€ (i una fiança de 50 €, o bé deixant el vostre DNI, que es retornarà íntegrament quan es torni la pinça).

En cas de no disposar de brúixola també se'n pot llogar una al club el mateix dia de la cursa, amb un preu de 2€ (i una fiança de 15€, o bé deixant el vostre DNI, que es retornarà íntegrament si la brúixola està en bon estat). Si voleu fer reserva per no quedar-vos sense, podeu enviar mail a inscripcions@aligots.cat.

Cal disposar de llicència federativa FCOC. En cas contrari caldrà contractar una assegurança temporal (1,5€). La llicència FEEC no està admesa.

Els socis d'Aligots tenen un descompte de 3€ en el preu de la inscripció. Aquest descompte no s'aplica en el lloguer de la pinça SportIdent ni en l'assegurança.

Les inscripcions es faran de forma anticipada des de la pàgina web de la FCOC i es tancaran el dimecres 22 de gener a les 23:59h: Inscripcions en línia.

El dia de la cursa només es podran fer inscripcions de les categories en les quals quedin mapes disponibles amb un recàrrec de 3€. Segons disponibilitat, si és el cas, també hi haurà pinces Sportident i/o brúixoles de lloguer.
Les inscripcions al Correxic es faran el mateix dia de la cursa i són gratuïtes.
La cursa tindrà 5 circuits aptes per a totes les edats i nivells, amb opció de córrer en família o grups. Sigueu curosos a l'hora de triar un circuit apropiat al vostre nivell.

Si teniu qualsevol dubte en el procés d'inscripció, o en l'elecció del circuit, escriviu-nos i us ajudarem amb tot el que faci falta: inscripcions@aligots.cat.

 • Circuit C1 -> Destinada a federats. Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal experiència. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs). Aquest circuit és puntuable per a la Lliga Nord d'Orientació.
 • Circuit C2 -> Oberta a tothom que ja hagi practicat abans aquest esport. Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Els menors d'edat que vulguin fer sols aquesta categoria, caldrà que estiguin federats. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs). Aquest circuit es puntuable per a la Lliga Nord d'Orientació.
 • Circuit C3 -> Ideal per a aquells adults que s'inicien en aquest esport o l'han practicat molt poques vegades. És un circuit amb distància semblant al C2 però amb menys dificultats tècniques, perfecte per a una primera vegada. També és l'adequat per a aquells menors d'edat que ja tenen experiència i poden fer curses sols. També es pot córrer en família o grup.
 • Circuit C4 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Poden fer-lo sols o acompanyats.
 • Circuit C5 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits curts pensats per a la iniciació, amb menys distància que el circuit C4. Poden fer-lo sols o acompanyats per la família.
 • Correxic -> Circuit dissenyat per als més menuts (només cal que caminin de forma autònoma) acompanyats per adults.

Distàncies i desnivells
 • C1: Distància 7.120 m, desnivell positiu acumulat 130 m
 • C2: Distància 5.660 m, desnivell positiu acumulat 115 m
 • C3: Distància 5.520 m, desnivell positiu acumulat 85 m
 • C4: Distància 2.490 m, desnivell positiu acumulat 25 m
 • C5: Distància 1.640 m, desnivell positiu acumulat 5 m
 • CORREXIC: Distància poqueta, sense desnivell positiu acumulat
Al mapa imprès hi haurà el requadre amb les descripcions de controls.
Apart, tots els circuits disposaran a la sortida de fulletes de descripció de controls, els circuits C1 i C2 amb simbologia específica i els C3, C4 i C5 amb text.

El mapa
Per a l'ocasió estrenarem mapa fet recentment a escala 1:5.000 amb normativa ISSOM2007.
Un mapa semi-urbà que inclou interessants zones rústiques i boscoses del voltant del poble, i el barri vell de Celrà, amb els seus carrers, places i carrerons. Segur que no us deixarà indiferents!

Com a característiques especials cal esmentar que no estan dibuixades les línies que correspondrien a les voreres, de manera que al mapa el carrer es veu com tot un, sense distingir entre carrer pròpiament dit i voreres. Tampoc estan dibuixats els arbres de les voreres.

Recomanacions i obligacions
Els circuits C1 i C2 entren a algunes zones de bosc amb presència de vegetació "molesta", per la qual cosa es recomana proteccions a les cames.

Malgrat que no hi ha molt trànsit, està força "pacificat" per ressalts i rotondes, i els vehicles no circulen a gran velocitat, EL TRÀNSIT NO ESTÀ TALLAT I ÉS OBLIGAT DE SER PRUDENTS I VIGILAR AL TRAVESSAR ELS CARRERS. Recomanem fer servir els passos de vianants.

En acabar és també obligatori passar per la taula de control de cursa a fer la descàrrega de la pinça Sportident, de manera que l'organització podrà dur un control de tots els corredors. Això és especialment important en el cas d'abandonar i no completar la cursa, amb motiu que l'organització pugui saber que tots els participants estan bé i no s'ha d'anar a buscar ningú pel bosc amb algun problema seriós.
IMPORTANT!

Degut a que finalment serem uns 300 corredors a la cursa de diumenge, hem establert hores de sortida per a una millor organització.

A les categories puntuables per a la Lliga Nord-O (C1 i C2) aquesta hora de sortida serà l'oficial i no es pot variar sinó ho autoritza l'equip d'Sportident.

Per a les categories C3, C4 i C5 són només hores orientatives que us demanem respectar, però no serem exhaustius. Totes aquelles famílies o grups que voleu córrer junts, i el sistema us hagi posat hores de sortida diferent, no hi ha problema. Escolliu la que us vagi més bé i sortiu tots junts igualment.

Hores de sortida actualitzades.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here