Curses O-Peu Passades

Aquí teniu els resultats de la cursa. Moltes gràcies per la vostra participació!

Fotografies (Paula Padilla): https://photos.app.goo.gl/JUVvrsKPWn2rsesv9

 

Benvinguts i benvingudes a la segona edició de la Cursa d’Orientació d’Aiguaviva, una cursa per donar a conèixer l’orientació a tothom qui ho vulgui, petits i grans i de totes les condicions físiques i tècniques. Alhora, hi haurà uns circuits pensats per aquelles persones ja experimentades i que vulguin venir a orientar i practicar encara més!

Informació cursa Aiguaviva 2022

PUBLICACIÓ HORES DE SORTIDA
Ja teniu disponibles les hores de sortida a l'apartat corresponent de la pàgina web.

SORTIDES
Avancem 30 minuts l'hora d'inici de la cursa --> 9h30 Intentarem evitar les sortides a les hores centrals del dia. Estigueu atents a la publicació de les hores de sortida

NOVETATS MAPA

Revisat i actualitzat durant la primavera del 2022
Està prohibit travessar els camps. Per reforçar-ho s'han encerclat amb el símbol 709.4 (línia magenta) aquells que estan en el pas dels traçats. (foto dreta)

Existeix un punt del mapa en el que s'estan fent obres (marcat amb la creu magenta). Malgrat els recorreguts no hi transcorren cal tenir en compte que el pas està prohibit. (foto esquerra)

La presència d’algunes ortigues i esbarzers fa recomanable de dur pantalons llargs i/o proteccions a les cames.

L'escala del mapa en els circuits serà:
C1, C2, C3 i C4 --> 1:7.500
C5 --> 1:5.000

PROTOCOL DE SORTIDA
Aquelles persones que s'han inscrit i pagat prèviament i no han de recollir sportident podran dirigir-se directament a la sortida.

Distància pàrquing a la zona de sortida --> 200m
Distància centre de competició al pàrquing --> 180m
Distància centre de competició a la zona de sortida --> 380m

LIVELOX
Des d'Aligots estem treballant per tenir a punt el Livelox d'aquesta cursa. A través d'aquesta web podreu penjar el vostre track i comparar els recorreguts i eleccions de ruta amb la resta de participants.
Ja teniu disponible les hores de sortida per diumenge.

HORES DE SORTIDES PER CIRCUITS

Us recordem:
 • TOTS ELS PARTICIPANTS HAUREU DE MARCAR LA FITA START.

 • Cal respectar les hores de sortida al màxim possible.

 • Si algú ha de sortir més tard de l'hora assignada que no pateixi perquè s'utilitzarà la fita START.
 • Si us heu inscrit individualment i voleu sortir amb una altra persona, feu-ho a l'hora que sigui més tard
Programa
 • 8.30h - Obertura Centre de Competició i noves inscripcions
 • 9.30h - Formació introductòria sobre les curses d'orientació
 • 9.30h - Inici SORTIDES
 • 12.30h - Tancament SORTIDES
 • 14.00h - Tancament META
Reglament
Per a aquesta cursa regirà el reglament vigent de competició de la FCOC. Podeu consultar-lo al següent enllaç: http://www.web.orientacio.cat/competicio/competicio-reglaments-especificacions.

Sportident
Per tal de realitzar les curses s'utilitzarà el sistema sportident com a control de pas (sistema electrònic). Tots aquells que no en disposin un caldrà que el reservin gratuïtament en el moment de la fer la inscripció.
El dia de la cursa, les persones que hagin fet reserva d’sportident hauran de passar per la taula d’inscripcions per recollir-lo i serà necessari deixar el seu DNI o bé una fiança de 50€, que es retornarà íntegrament en el moment de finalitzar la cursa i fer el retorn de l’sportident si aquest està en bon estat.

No caldrà dorsal per aquesta cursa.

Abandonaments
Les persones participants que abandonin la cursa ho han de notificar a la zona de descàrrega de sportident (arribada), i així permetre a l'organització portar un bon control dels i les participants i la seva seguretat.

Serveis
 • Lavabos: al mateix Centre de Competició hi haurà lavabos a disposició dels corredors/es
 • Avituallament: a la zona de meta hi trobareu aigua CALDRÀ PORTAR-SE EL GOT PER AVITUALLAR-SE
Aligots amb l’Agenda 2030


Nova modalitat, acomplint ODS: prebalisat amb cinta de roba reutilitzable! A partir d'ara ja no farem servir plàstic per aquesta tasca del traçador.

Les inscripcions es faran de forma anticipada des de la pàgina web de la FCOC i es tancaran el dimecres 8 de juny a les 23:59h: Inscripcions en línia.

El sistema no genera correu electrònic de confirmació de la inscripció. Podeu consultar si esteu correctament inscrits al següent enllaç de la pàgina web de la federació de curses d’orientació de Catalunya (fcoc): http://www.web.orientacio.cat/gestio-inscripcions/llista-inscrits

Inscripcions online anticipades: 

 • 7 € per a les categories C1C2 i C3 

 • 3 € per a les categories C4 i C5


Inscripcions el mateix dia de la cursa:

 • 10 € per a les categories C1C2 i C3 

 • 6 € per a les categories C4 i C5

Els socis d'Aligots tenen un descompte de 3€ en el preu de la inscripció, en els circuits C1,C2 i C3
Els habitants d'Aiguaviva  tindran un descompte de 3€ sempre i quan acreditin aquesta informació a la taula d'inscripcions. Aquest descompte no s'aplica en el procés d'inscripció anticipada.


Cal disposar de llicència federativa FCOC. La llicència FEEC no està admesa, ni tampoc cap altra llicència. Les persones que no disposin de la llicència podran tramitar una llicència temporal en el mateix moment de fer la inscripció:

 • Preu llicència temporal adults --> 5 €

 • Preu llicència temporal menors --> 1’5 €


En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, se n’ha de reservar un al tramitar la inscripció (de forma GRATUÏTA, però caldrà deixar el vostre DNI o una fiança de 50€ en el moment de la recollida al centre de competició, que es retornarà íntegrament quan es torni la pinça si aquesta està en bon estat).

El dia de la cursa només es podran fer inscripcions de les categories en les quals quedin mapes disponibles. Segons disponibilitat, si és el cas, també hi haurà pinces Sportident i/o brúixoles de lloguer.

En cas de no disposar de brúixola també se'n pot llogar una al club el mateix dia de la cursa, amb un preu de 2€ (deixant el vostre DNI o bé una fiança de 15€, que es retornarà íntegrament si la brúixola està en bon estat). Si voleu fer reserva per no quedar-vos sense, podeu enviar mail a inscripcions@aligots.cat
ALIGOTS posem en marxa la promoció "PROVA GRATUÏTA" per a donar a conèixer el nostre esport i el nostre club.
La promoció consisteix en una inscripció gratuïta (incloent quota d'inscripció, lloguer de brúixola i llicència temporal) per a la persona (amic, amiga, familiar... del soci/a) que vingui a provar l'orientació per primera vegada en una cursa organitzada per ALIGOTS (no serà aplicable a rogaines).

Com ho vehicularem:

 • El sistema no permet de discriminar aquestes possibles inscripcions. Per tant es farà de manera normal, a través del sistema d'inscripcions, dins de termini i caldrà fer-ne el pagament.
 • El soci comunicarà a tresoreria@aligots.cataquestes inscripcions amb dret a gratuïtat per acollir-se a la promoció.
 • Prèvia comprovació, el tresorer abonarà l'import corresponent a la "guardiola" del soci que serà qui haurà d'ocupar-se de retornar l'import a la persona inscrita.


El Centre de Competició estarà situat Pista Poliesportiva d'Aiguaviva al carrer de les escoles.

Com accedir-hi
Amb vehicle privat:
Des de Girona ciutat s'arriba per la GI-533i des de Salt per la GIV-5332, amb uns 10 minuts aproximadament.
Si veniu de fora de Girona des del NORD, el millor és agafar la sortida Girona-S de l'AP-7, i en canvi si veniu del SUD el millor és agafar la sortida 8 a C-25 en direcció a Aeroport/Cim la Selva/Riudellots de la Selva/Cassà de la Selva/Vic.

Amb transport públic
Amb autobús des de la Plaça Marquès de Camps de Girona, línia 5. Des de la parada de l’autobús d’Aiguaviva fins al centre de competició (piscina) hi ha uns 300 metres a peu.
Si veniu amb tren des d’altres poblacions, haureu d’anar caminant des de l’estació de tren fins a la Plaça Marquès de Camps per agafar l’autobús (hi ha uns 500 metres a peu).
Aparcament: 
Aquest estarà indicat amb cartells des de la rotonda d'entrada al poble, venint des de Girona.

Cotxes --> Davant la piscina a 200m del Centre de Competició. Seguiu les indicacions dels voluntaris alhora d'aparcar.

Autocaravanes / furgos camper -->  Davant del Consultori mèdic C. Major

Demanem a totes aquelles persones que vinguin a fer nit a Aiguaviva amb el seu vehicle es situïn a la zona indicada a continuació.  
La cursa tindrà 5 circuits aptes per a totes les edats i nivells, amb opció de córrer de forma individual o amb el grup. Si teniu qualsevol dubte en el procés d'inscripció, o en l'elecció del circuit, escriviu-nos i us ajudarem amb tot el que faci falta: inscripcions@aligots.cat.

Circuit C1 -> Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal experiència. Especialment pensat per federats que practiquen habitualment orientació en categories elevades. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs).

Circuit C2 -> Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Especialment pensat per federats que practiquen habitualment orientació en qualsevol categoria. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs).

Circuit C3 -> Ideal per a aquells adults o joves que s'inicien en aquest esport o l'han practicat algunes vegades però no són experimentats. És un circuit amb distància semblant al C2 però amb menys dificultats tècniques. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup (si alguns membres del grup són infants, no caldria inscriure’ls, només caldria realitzar la inscripció dels adults).

Circuit C4 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per infants amb una mica d'experiència, amb poca distància i punt de dificultat. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb acompanyants adults (en aquest cas només caldria realitzar la inscripció dels infants).

Circuit C5 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits curts pensats per a la iniciació, amb menys distància i dificultat que el circuit C4. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb acompanyants adults (en aquest cas només caldria realitzar la inscripció dels infants).

Distàncies i desnivells aproximats

 • C1: Distància 5.560m, 21 fites, 215m desnivell, escala mapa 1:7.500, temps previst de guanyador/a 45-50min

 • C2: Distància 4.640m, 18 fites, 180m desnivell, escala mapa 1:7.500, temps previst de guanyador/a 50 min

 • C3: Distància 3.270m, 15 fites, 110m desnivell, escala mapa 1:7.500, temps previst de guanyador/a 60 min (caminant)

 • C4: Distància 3.140m, 16 fites, 105m desnivell, escala mapa 1:7.500, temps previst de guanyador/a 35 min

 • C5: Distància 2.170m, 10 fites, 65m desnivell, escala mapa 1:5.000, temps previst de guanyador/a 30 min

 • CORREXIC: Distància curta assequible per infants menuts


 • Al mapa imprès hi haurà el requadre amb les descripcions de controls. No hi haurà descripcions de controls a part.

  El mapa i els traçats de cursa

  Mapa revisat per l'equip organitzador la primavera del 2022 amb normativa ISOM2017. Un mapa eminentment rústic i de conreus, que inclou interessants zones boscoses i la zona urbana d’Aiguaviva. Molts dels boscos són intransitables, però tota la zona té una gran xarxa de camins i corriols més o menys estrets. Els traçats s’han fet perquè sigui important l’elecció de la millor ruta entre controls. La vegetació està representada de forma generalitzada allà on no té molta importància per a la navegació. Així, corrent al llarg dels corriols es poden trobar algunes petites zones que són més transitables que pas indica el mapa.

  ESTÀ PROHIBIT CREUAR O TREPITJAR ELS CAMPS DE CONREU
  . Com a molt es poden vorejar. Al mapa no estan pintats com a prohibits per a no “embrutir-lo” excessivament. També s’ha procurat amb els traçats que no s’hagi de fer.

  Recomanacions i obligacions


 • La presència d’algunes ortigues i esbarzers fa recomanable de dur pantalons llargs i/o proteccions a les cames.
 •     Malgrat que no hi ha molt trànsit, està força "pacificat" per ressalts i rotondes, i els vehicles no circulen a gran velocitat, EL TRÀNSIT NO ESTÀ TALLAT I ÉS OBLIGAT DE SER PRUDENTS I VIGILAR AL TRAVESSAR O CÒRRER PELS CARRERS I CARRETERES SECUNDÀRIES.

  ESTÀ PROHIBIT CÒRRER AL LLARG DE LA CARRETERA PRINCIPAL. En relació a això cal dir que els traçats estan dissenyats perquè no s’hi hagi de passar.

  En acabar és obligatori passar per la taula de control de cursa a fer la descàrrega de la pinça Sportident, de manera que l'organització podrà dur un control de tots els corredors. Això és especialment important en el cas d'abandonar i no completar la cursa, amb motiu que l'organització pugui saber que tots els participants estan bé i no s'ha d'anar a buscar ningú pel bosc amb algun problema seriós.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here