Curses MTB-O Passades

El proper 2 de Juny els ALIGOTS organitzen la cursa de MTB-O inclosa dins del festival de ciclisme del Sea Otter Europe 2019. A part de ser puntuable per a la Copa Catalana 2019, serà també Lliga Catalana i Campionat de Catalunya.

Resultats

Moltes gràcies per la vostra participació!!

Fotografies de la cursa

Informació – Sea Otter Europe a Girona

 • 08.30 - Obertura centre de competició. Recepció de participants, recollida de dorsals i inscripcions fora de termini.
 • 09.30 - Formació per a no iniciats.
 • 10:00 - Primeres sortides dels primers corredors.
 • 13:00 - Tancament de l'arribada.
 • 13:45 - Lliurament de premis de Copa Catalana.
Personal
 • Cap de cursa: Jordi Riuró i Josep Maria Santiago
 • Traçadors: Roger Vives i Xavier Torras
 • Actualització del mapa: Xavier Torras
 • Responsable inscripcions:
 • Sportident:
 • Caps de sortida:
Agraïments
Donar les gràcies als Ajuntament de Girona, Sant Gregori i Sarrià de Ter per posar-nos les coses tant fàcils a l'hora d'organitzar aquesta cursa. Voleu participar a la cursa de MTB-O? Et faltarà un portamapes. Aquí t’ensenyem com fer-ne un de casolà.  No et quedis sense portamapes!!.  

Categories oficials

CATEGORIA   DESCRIPCIÓ
DE- Dones Elit Categoria absoluta. Categoria oberta.
HE- Homes Elit
DS - Dones Sèniors Per sèniors de primer any o sense gaire pràctica de MTB. Categoria oberta.
HS - Homes Sèniors 
DVA - Dones Veteranes A (D40) Persones competidores nascudes l’any 1979 i abans.
HVA - Homes Veterans A (H40)
DVB - Dones Veteranes B (D50) Persones competidores nascudes l’any 1969 i abans.
HVB - Homes Veterans B (H50)
DJ - Dones Juniors (D20) Persones competidores nascudes entre 2002 i 1998 ambdós inclosos.
HJ - Homes Juniors (H20)
DC - Dones Cadet (D16) Persones competidores nascudes entre 2003 i 2006 ambdós inclosos.
HC - Homes Cadet (H16)
DI - Dones Infantil (D12) Persones competidores nascudes 2007 i posterior.
HI - Homes Infantil (H12)
Parelles *
Elèctriques *
* NOTA: la categoria Elèctriques i la categoria Parelles son opcionals i a criteri del organitzadors. En cas de menys de 3 inscrits, es consideraran categories desertes.

Categories no oficials.

Es poden fer en grup
CATEGORIA DESCRIPCIÓ
Iniciació adults Circuit llarg
Iniciació familiar/nens Circuit curt
PREUS Amb descompte Data límit 27 de Maig Sense descompte A partir del 28 de Maig
  Federats No federats Inclou assegurança Federats No federats Inclou assegurança
Circuits Federats > 18 anys 11 € 14 € 16 € 19 €
Circuits Federats < 18 anys 4 € 5.5 € 9 € 10.5 €
Circuits Iniciació adults 6 € 7.5 € 11 € 12.5 €
Circuit Iniciació familiar  (nens < 18 anys) 4 € 5.5 € 9 € 10.5 €

Inscripcions en línia tancades. Us podeu inscriure el mateix dia de la cursa.

Si teniu algun dubte o incidència, escriviu a inscripcions@aligots.cat.

S'aconsella fermament fer la inscripció anticipada, doncs el mateix dia de la cursa hi haurà un nombre limitat de mapes per a cada categoria.

El dia de la cursa cal recollir, si és el cas, la targeta sportident de lloguer amb temps suficient abans de la sortida.
En cas de llogar targeta sportident (5€) és imprescindible deixar el DNI com a fiança, o en el seu defecte 50€, que es retornaran quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa. Per a les categories d'iniciació no es cobrarà lloguer.

També hi ha lloguer de brúixoles (2€ i fiança del DNI o 20€) i portamapes (5€ i fiança de DNI o 50€). En cas de necessitar algun d'aquest material, si us plau, feu la sol·licitud a inscripcions@aligots.cat per garantir-vos la disponibilitat (sobretot de portamapes, que només en disposem de 5).

Inscripcions el mateix dia:

Es podrà fer la inscripció el mateix dia de la cursa, a partir de les 9h00. El nombre d'inscripcions quedarà limitat al nombre de còpies sobrants de mapes que restin de cada categoria, de manera que si hi ha molta afluència de gent a darrera hora no es podrà garantir la participació de tothom.

Les quotes d'inscripció tindran un recàrrec de 5€ en totes les categories.

Per aquestes dues raons, i per facilitar les tasques organitzatives, es recomana fer la inscripció anticipada.

En cas de llogar targeta sportident (5€) és imprescindible deixar el DNI com a fiança, o en el seu defecte 50€, que es retornaran quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa. Per a les categories d'Iniciació no es cobrarà lloguer.

El tancament d'inscripcions serà a les 10h30. A partir d'aquesta hora no se n'acceptaran més per garantir el bon desenvolupament de la cursa.
 • Mapa: Dani Viladomat i Joan Molas
 • Actualitzat i revisat l'any 2019 per Xavier Torras
 • Escala del mapa: 1/15.000 en els circuits C1 / C2 / C3 / C4 1/10.000 en els circuits C5 / C6
 • Equidistància: 5 metres
 • Format: DinA3 / DinA4

Hores de sortidaSi teniu algun dubte o incidència, contacteu amb inscripcions@aligots.cat. Presortida

Per tal de mantenir la zona de sortides amb el mínim de corredors possibles i poder respectar la concentració de tothom, hem establert una pre-sortida. En breu informarem de la seva localització.

Sortides

Es prega que els corredors respectin els horaris i facilitin les tasques dels organitzadors per al bon funcionament de la cursa, i per esportivitat i respecte envers la resta de participants.

A les 9h30 es farà una explicació sobre el desenvolupament de la cursa per a la gent que no hagi participat mai.

La cursa serà en la modalitat clàssica, corresponent a una cursa de recorregut lineal entre els punts de control de pas.

L'inici de les sortides serà a les 10:00h. (9:50h pre-sortida)

La sortida dels circuits oficials es farà segons l'hora assignada prèviament.

Els circuits d'iniciació es faran amb el sistema de Fita Start. Això vol dir que tothom sortirà a l'hora que vulgui (entre les 10:00 i les 11:30). Els corredors no tindran hora de sortida assignada, aquesta serà en la modalitat “fita START” per la qual cosa els corredors sortiran individualment en intervals d'un minut a 3 minuts, segons indicacions del jutge de sortida, i a l'inici del recorregut hauran de marcar la fita START que habilitarà l'hora d'inici de la seva cursa. Per facilitar la tasca dels organitzadors es recomana que els corredors se situïn a la fila assignada i realitzin la neteja i comprovació de la targeta sportident. És important que recullin el mapa corresponent al seu recorregut. El mapa no es pot mirar fins que no s'ha marcat la fita d'inici.

Un cop a la sortida caldrà seguir els següents passos:
 • Minut -3: Neteja de la targeta electrònica Sportident
 • Minut -2: Comprovar targeta electrònica Sportident
 • Minut -1: Comprovar la categoria del mapa, i esperar que soni el rellotge de sortida per començar la cursa

Entorn

Algunes parts dels circuits transcorren en zones de camps, al costat de propietats privades i zones de bosc. Cal mostrar el màxim respecte i no danyar ni embrutir res. Un cop acabada la cursa hem de deixar l'entorn tal i com l'hem trobat. ATENCIÓ A TOTS ELS CIRCUITS!!!: Les carreteres estaran obertes a la circulació de vehicles, vosaltres NO teniu la prioritat!. Tot i que no hi ha molt de trànsit heu de tenir PRECAUCIÓ!!!!! Si correu sols, aneu alerta! Si aneu acompanyats, també. Estigueu atents al mapa perquè hi haurà carreteres indicades com a prohibides amb passos obligatoris per travessar-les.

Sistema de control de pas

Tots els circuits utilitzaran el sistema sportident de control de pas (xip electrònic de control). A l'acabar el recorregut, un cop marcada la fita de META, tots els corredors de tots els circuits han de passar obligatòriament per la taula de Control d'Arribada i fer la descàrrega de la targeta sportident al centre de competició, segons les indicacions dels jutges d'arribada. Els corredors que hagin llogat la targeta sportident, la lliuraran al control d'arribada i se'ls retornarà la fiança dipositada (DNI o 50€).

Pas per meta obligatori en cas d'abandonament

Tot i abandonar per qualsevol motiu, a les curses d'orientació és obligatori passar per l'arribada o informar a l'organització del nostre abandonament mitjançant alguna altra manera. Si els organitzadors no tenim la certesa de que tothom ha arribat o deixat la cursa, a partir del tancament d'arribada s'inicia la recerca de corredors no controlats per si necessitessin ajuda.

Observacions

 • Està totalment prohibit a travessar les zones privades, i s'ha de circular SEMPRE pels camins indicats en el mapa. El trànsit de vehicles de motor és obert. Alerta a l'hora de creuar o circular per trams amb prou amplada per la circulació de vehicles, sobretot a les pistes i carreteres asfaltades.
 • L'ús del casc és obligatori.
 • Respecteu la natura, i ella us respectarà a vosaltres. És el nostre entorn de lleure, esport i vida, l'hem de cuidar i preservar.
 • Està totalment prohibit llençar papers, bosses, gots i ampolles de plàstic, envoltoris de menjars energètics i brossa de qualsevol mena fora de les zones habilitades. Si no és motiu de desqualificació, si que ho és de decència humana.
Notes de l'equip traçador

La cursa transcorre entre els municipis de Sant Gregori, Canet d’Adri, Sarrià de Ter i Girona.

Degut a incompatibilitats amb altres activitats de la Fira Sea Otter Europe (www.seaottereurope.com/ca) hem desplaçat la zona de sortida/arribada al nucli de Sant Gregori. Aquest fet fa que disposem d’un mapa molt ampli però amb una zona central amb poca densitat de camins, amb el que els traçats dels circuits C1, C2, C3 i C4 tenen dos trams de transició de llarga distància però ràpids i amb opcions d’elecció de ruta que no faran perdre l’atenció en l’orientació. Per aquest motiu les distàncies dels circuits surten “enganyosament” llargues.

A conseqüència d’això, tots els circuits seran en modalitat de llarga distància.

La zona de cursa serà totalment no urbana, i transcorrerà per pistes, camins i corriols de diferent ciclabilitat. Alguns trams, però, es podran fer per carreteres secundàries o camins asfaltats, amb molt poc trànsit, però en que s'haurà d'extremar la precaució. Vosaltres no teniu la prioritat, cal respectar les normes de circulació.

El terreny no té gaires zones amb pedres o roques que dificultin avançar, per la qual cosa es preveu un ritme ràpid. Les pistes i corriols amb simbologia de ciclabilitat difícil indiquen aquests trams amb branques, pedres o molt desnivell, complicats sobretot en pujada.

No hi ha grans cims amb desnivells continuats, però si que es un terreny amb molts canvis de pujada a baixada. Cal escollir bé la ruta per evitar fer metres de desnivell innecessaris.

Proper a la zona de sortida/arribada hi ha una àrea amb gran densitat de corriols. Tots els circuits disposen de punts de control en aquesta zona, pel que es demana la màxima precaució.

Primavera mediterrània: després d’un hivern molt sec, aquests últims dies estem regant el terreny de joc perquè estigui en òptimes condicions. Això fa que la flora creixi ufanosa i sense restriccions, pel que algun corriol estret pot estar mig ocult per la vegetació o que hi hagi branques d’arbustos que facin alentir el pas. En algunes zones les brugueres ens faran un rentat de cutis, però en altres recordeu que la vegetació mediterrània sovint disposa de punxes i espines. No estarà de més portar cames o braços protegits.

RECOMANACIONS
 • En pistes i camins amples acostumeu a circular per la dreta
 • Els traçats estan pensats perquè en corriols estrets els fluxes de corredors d’igual o diferent categoria siguin en el mateix sentit. No obstant, depenent de l’elecció de ruta, és fàcil trobar-se amb corredors en sentit contrari. En aquests casos:
  • Doneu prioritat i respecteu l’esforç del corredor que està de pujada
  • Procureu creuar-vos per la dreta
  • Afluixeu la velocitat i, en la mesura del possible, eviteu els impactes
 • L’ús del casc és obligatori. Es recomana l’ús d’ulleres de sol o pantalles protectores dels ulls.
 • Respecteu els companys, siguin de la categoria que siguin, tots estem gaudint d’aquesta activitat. Primer són els companys, després és la competició.
 • I recordeu que per ser un bon guanyador s’ha de saber perdre. Joc net!
Aquí us deixem un seguit de fotografies de diferents corriols i pistes que us trobareu al llarg de la cursa.
El dia de la cursa, tots els participants podran gaudir dels següents serveis, situats al mateix centre de competició.
 • A l'arribada hi haurà un petit avituallament d’aigua i fruita per tothom inscrit.
 • Vestidors
 • Lavabos
 • Dutxes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here