Curses O-Peu Passades

Resultats i fotos

Si vau gravar el track de la cursa amb un rellotge amb GPS us animem a penjar-lo al LIVELOX per analitzar la vostra cursa i comparar-la amb altres participants.

1. Entreu a https://www.livelox.com/?tab=allEvents
2. Cerqueu la Cursa de Fires 2021 – Aligots a partir del camp organitzador (Aligots)

Moltes gràcies per la vostra participació!

 

Informació general |  Circuits | Inscripcions i preus  |  Hores de sortida | Informació tècnica |  Protocol COVID

INFORMACIÓ GENERAL

Benvinguts i benvingudes un any més a la Cursa d’Orientació de Fires, una cursa per donar a conèixer l’orientació a tothom qui ho vulgui, petits i grans i de totes les condicions físiques i tècniques.

En aquesta ocasió la cursa es celebra en els terrenys de Montilivi-Palau de Girona, una zona que combina espais residencials, esportius, universitaris, però també grans parcel·les de bosc majoritàriament net.

Programa

 • 8.30h – Obertura Centre de Competició i noves inscripcions
 • 9.30h – Formació introductòria sobre les curses d’orientació
 • 10.00h – Inici SORTIDES
 • 12.30h – Tancament SORTIDES
 • 14.00h – Tancament META
 • 14.00h – Lliurament de premis

Centre de competició

Complex Esportiu Palau Sacosta del GEiEG, al Carrer de l’Església de Sant Miquel, 18, 17003 Girona- ubicació google maps.

Com accedir-hi

Per arribar fins al Centre de Competició des de Girona ciutat cal pujar fins a les instal·lacions del GEiEG de Palau per l’Avinguda de Montilivi o pel Carrer de l’Església de Sant Miquel.

Si sou de Girona animeu-vos a venir amb un mitjà de transport sostenible. Pugeu amb bicicleta o amb transport públic:

Autobús urbà de Girona: TMG línies L1 o L10 (parada tennis Palau).

Si veniu de fora de Girona el millor és que arribeu per la N-II o per per l’AP-7, en tots dos casos sortida Girona Sud. Circulareu per la C-65. Cal que busqueu la sortida La Creu de Palau/Fornells de la Selva i seguiu les indicacions cap a La Creu de Palau.

Aparcament

Hi haurà una zona d’aparcament a l’interior del recinte però NO SERÀ L’APARCAMENT HABITUAL DEL COMPLEX sinó un espai habilitat per la cursa amb accés des del mateix Carrer de l’Església de Sant Miquel: ubicació google maps. Preguem seguiu les indicacions dels voluntaris.

TAMBÉ HI HAURÀ ZONA D’APARCAMENT DE BICICLETES!!

Reglament

Aquesta cursa es regirà pel reglament vigent de competició de la FCOC. Podeu consultar-lo al següent enllaç: http://www.web.orientacio.cat/competicio/competicio-reglaments-especificacions

Sportident

A les curses s’utilitzarà el sistema sportident com a control de pas (sistema electrònic). Tots aquells que no en disposin un caldrà que el reservin gratuïtament en el moment de la fer la inscripció.

El dia de la cursa, les persones que hagin fet reserva d’sportident hauran de passar per la taula d’inscripcions per recollir-lo i serà necessari deixar el seu DNI o bé una fiança de 50€, que es retornarà íntegrament en el moment de finalitzar la cursa i fer el retorn de l’sportident si aquest està en bon estat.

No caldrà dorsal per aquesta cursa.

En acabar el circuit és obligatori passar per la taula de control de cursa a fer la descàrrega de la pinça Sportident, de manera que l’organització podrà dur un control de tots els corredors.

Abandonaments

Les persones participants que abandonin la cursa ho han de notificar a la zona de descàrrega d’sportident (arribada), i així permetre a l’organització portar un bon control dels i les participants i la seva seguretat.

Serveis

 • Lavabos i dutxes: al mateix Centre de Competició, dins les instal.lacions del GEIEG, hi haurà lavabos i dutxes a disposició dels/les corredors/es degudament senyalitzats. (Utilitzeu el gel hidroalcohòlic!!)
 • Avituallament: Seguint amb els criteris de sostenibilitat del club no es donarà avituallament amb envasos a l’arribada. Hi haurà fonts disponibles a la zona d’arribada i caldrà que cada persona es porti el seu got o ampolla  per omplir d’aigua. També es donarà una peça de fruita, per garantir un avituallament saludable.

La cursa i els ODS

Aligots s’ha compromès a contribuir a l’assoliment dels 17 Objectius de desenvolupament de l’Agenda 2030. En aquest sentit, la cursa de Fires de Girona inclou iniciatives sostenibles i us demanem la vostra col·laboració per a dur-les a terme:

CIRCUITS

La cursa tindrà 5 circuits aptes per a totes les edats i nivells, amb opció de córrer de forma individual o amb el grup bombolla. Sigueu curosos a l’hora de triar un circuit apropiat al vostre nivell.

Si teniu qualsevol dubte en el procés d’inscripció, o en l’elecció del circuit, escriviu-nos i us ajudarem amb tot el que faci falta: inscripcions@aligots.cat.

Circuit C1 -> Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal experiència. Especialment pensat per federats que practiquen habitualment orientació en categories elevades. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs).

Circuit C2 -> Circuit no tan llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Especialment pensat per federats que practiquen habitualment orientació en qualsevol categoria. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs).

Circuit C3 -> Ideal per a aquells adults o joves que s’inicien en aquest esport o l’han practicat algunes vegades però no són experimentats. És un circuit amb distància semblant al C2 però amb menys dificultats tècniques. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla (si alguns membres del grup bombolla són infants no caldria inscriure’ls; només caldria realitzar la inscripció dels adults).

Circuit C4 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla, amb acompanyants adults (en aquest cas només caldria realitzar la inscripció dels infants).

Circuit C5 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits curts pensats per a la iniciació, amb menys distància que el circuit C4. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla, amb acompanyants adults (en aquest cas només caldria realitzar la inscripció dels infants).

INSCRIPCIONS I PREUS

Les inscripcions es faran de forma anticipada des de la pàgina web de la FCOC i es tancaran el dimecres 27 d’octubre a les 23:59hInscripcions en línia.

EL SISTEMA NO GENERA CORREU ELECTRÒNIC DE CONFIRMACIÓ DE LA INSCRIPCIÓ. PODEU CONSULTAR SI ESTEU CORRECTAMENT INSCRITS AL SEGÜENT ENLLAÇ DE LA PÀGINA WEB DE LA FEDERACIÓ DE CURSES D’ORIENTACIÓ DE CATALUNYA (FCOC): http://www.web.orientacio.cat/gestio-inscripcions/llista-inscrits

Inscripcions online anticipades:

 • 7 € per a les categories C1, C2 i C3
 • 3 € per a les categories C4 i C5

Inscripcions el mateix dia de la cursa:

 • 10 € per a les categories C1, C2 i C3
 • 6 € per a les categories C4 i C5

Cal disposar de llicència federativa FCOC. La llicència FEEC no està admesa, ni tampoc cap altra llicència. Les persones que no disposin de la llicència podran tramitar una llicència temporal en el mateix moment de fer la inscripció:

 • Preu llicència temporal adults 🡪 5 €
 • Preu llicència temporal menors 🡪 1’5 €

En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, se n’ha de reservar una al tramitar la inscripció (de forma GRATUÏTA, però caldrà deixar el vostre DNI o una fiança de 50€ en el moment de la recollida al centre de competició, que es retornarà íntegrament quan es torni la pinça si aquesta està en bon estat).

El dia de la cursa només es podran fer inscripcions de les categories en les quals quedin mapes disponibles. Segons disponibilitat, si és el cas, també hi haurà pinces Sportident i/o brúixoles de lloguer.

En cas de no disposar de brúixola també se’n pot llogar una al club el mateix dia de la cursa, amb un preu de 2€ (deixant el vostre DNI o bé una fiança de 15€, que es retornarà íntegrament si la brúixola està en bon estat). Si voleu fer reserva per no quedar-vos-en sense, podeu enviar mail a inscripcions@aligots.cat.

Els socis d’Aligots tenen un descompte de 3€ en el preu de la inscripció.

Prova gratuïta d’Aligots

ALIGOTS continuem amb la promoció “PROVA GRATUÏTA” per a donar a conèixer el nostre esport i el nostre club.

La promoció consisteix en una inscripció gratuïta (incloent quota d’inscripció, lloguer de brúixola i llicència temporal) per a la persona (amic, amiga, familiar… del/la soci/a) que vingui a provar l’orientació per primera vegada en una cursa organitzada per ALIGOTS (no serà aplicable a rogaines).

Com ho vehicularem:

 • El sistema no permet de discriminar aquestes possibles inscripcions. Per tant es farà de manera normal, a través del sistema d’inscripcions, dins de termini, i caldrà fer-ne el pagament.
 • El soci comunicarà a tresoreria@aligots.cat aquestes inscripcions amb dret a gratuïtat per acollir-se a la promoció.
 • Prèvia comprovació, el tresorer abonarà l’import corresponent a la “guardiola” del soci que serà qui haurà d’ocupar-se de retornar l’import a la persona inscrita

HORES DE SORTIDA

Per a les categories C1 i C2, tot i haver-hi fita start, preguem que sigueu puntuals per tal d’evitar aglomeracions, i respecteu en la mesura del possible les hores assignades.

Per a les categories C3, C4 i C5 són només hores orientatives que us demanem també respectar, però no serem exhaustius, ja que ens aquests circuits està permesa la participació amb grup bombolla. Tots aquells grups bombolla que voleu córrer junts, i el sistema us hagi posat hores de sortida diferent, no hi ha problema. Escolliu la que us vagi més bé i sortiu tots junts igualment.

Als mapes hi haurà les descripció de controls, però qui ho desitgi les pot portar impreses de casa. No hi haurà descripcions de control impreses el dia de la cursa!. En el cas del C3, C4 i C5 aquí s’ofereix amb descripció escrita, però al mapa només hi ha descripció amb símbols.

 

INFORMACIÓ TÈCNICA

Observacions del traçador:

El mapa està elaborat segons normativa ISSprOM2019 a escala 1:4.000 i imprès a escala 1:5.000 i equidistància de 5m.

L’elevat nivell de detall del mapa  ha permès dissenyar uns circuits àgils i dinàmics en els que la precisió, les eleccions de recorregut i l’elevada velocitat de cursa jugaran un paper important. S’hi combinen tirades més llargues de transició amb tirades curtes i ràpides dignes d’una cursa esprint, tot amb l’objectiu d’aprofitar les zones més interessants del mapa en una zona -la de Montilivi- que combina zones urbanes i d’equipaments, amb boscos o parcs limitats per la mateixa trama urbana.

Exemples de petites zones del mapa:

Cal tenir en compte que essent una cursa popular, no s’aplicarà la prohibició de pas en el cas de tallats o talussos dibuixats com impassables en el mapa. Passar-los o no quedarà a criteri de cadascú

Distàncies, desnivell (md), nombre de fites i temps aproximats:

 • C1 Experts/es llarg.- 6.110m, 185 md, 34 fites. 40/45 minuts aprox pel millor temps.
 • C2 Experts/es mig.- 4.680m, 130 md, 29 fites. 40/45 minuts aprox pel millor temps.
 • C3 Iniciació adults.- 3.470m, 105 md, 21 fites. 30 minuts aprox pel millor temps.
 • C4 Infantil.- 2.310m, 75 md, 18 fites. 30 minuts aprox pel millor temps.
 • C5 Iniciació infantil.- 1.620m, 55 md, 12 fites. 20/25 minuts aprox pel millor temps.

La circulació estarà oberta, per tant cal prendre molta atenció a l’hora de creuar qualsevol carrer.

En aquest sentit cal tenir en compte que:

 • El C5 (iniciació infantil) transcorre íntegrament dins de les instal·lacions del GEiEG, i per tant, sense circulació o circulació restringida.
 • El C4 (infantil) compta amb 2 passos vigilats per tal de garantir la seva seguretat.
 • Els C1, C2 i C3 compten també amb dos passos vigilats, malgrat en aquests casos caldrà travessar altres vies no vigilades.

Malgrat la major part del bosc és net es recomanen proteccions a les cames, especialment en el C1 i C2.

ATENCIÓ: En el cas del C1, i degut a l’elevat nombre de fites, NO serà vàlid el SI8. Per aquelles persones que no tinguin una pinça superior l’organització els hi facilitarà gratuïtament una amb memòria suficient.

 

PROTOCOL COVID

Aprofitem per recordar a tothom la situació de pandèmia que estem vivint i la importància de respectar en tot moment les mesures de seguretat bàsiques i seguir el protocol COVID elaborat per aquesta competició i aprovat per la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya.

Normes de seguretat bàsiques:

> Obligatori l’ús de mascareta per a totes les persones majors de 6 anys:

 • als espais interiors de les instal·lacions del GEIEG
 • a la zona d’inscripcions
 • en el tram de camí des de la zona de concentració fins a la sortida
 • un cop creuada la línia de meta i fins a la zona de concentració.

i recomanable en altres moments de concentració de persones als espais exteriors.

> Respectar la distància de seguretat

> Neteja de mans amb gel hidroalcohòlic (facilitat per l’organització)

Llegiu atentament el Protocol COVID per ajudar-nos a realitzar una activitat segura i garantir entre totes i tots la màxima eficàcia de les mesures de protecció.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here