Curses O-Peu Passades

Aquí teniu els resultats de la cursa i un tastet de fotografies. Moltes gràcies per la vostra participació, esperem que hàgiu gaudit!

Organitzada conjuntament amb l’Ajuntament d’Aiguaviva 
El nostre agraïment per la seva gran col·laboració i bona predisposició per ajudar en tot el possible.

Informació cursa Aiguaviva

Benvinguts i benvingudes a la primera edició de la Cursa d'Orientació d’Aiguaviva, una cursa per donar a conèixer l’orientació a tothom qui ho vulgui, petits i grans i de totes les condicions físiques i tècniques. Alhora, hi haurà uns circuits pensats per aquelles persones ja experimentades i que vulguin venir a orientar i practicar encara més! Per a l'ocasió estrenarem mapa fet recentment a escala 1:10.000 amb normativa ISSOM2007. Un mapa semi-urbà que inclou interessants zones rústiques i boscoses del voltant del poble, amb racons preciosos i paisatges que no podeu deixar perdre.

Aprofitem per recordar a tothom la situació de pandèmia que estem vivint i la importància de respectar en tot moment les mesures de seguretat bàsiques i seguir el protocol COVID elaborat per aquesta competició i aprovat per la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya.

Normes de seguretat bàsiques:

- Obligatori l’ús de mascareta per a totes les persones majors de 6 anys
- Respectar la distància de seguretat
- Neteja de mans amb gel hidroalcohòlic (facilitat per l’organització)

Llegiu atentament el Protocol COVID_AIGUAVIVA de la cursa per ajudar-nos a realitzar una activitat segura i garantir entre totes i tots la màxima eficàcia de les mesures de protecció.

Programa
 • 8.30h - Obertura Centre de Competició i noves inscripcions
 • 9.30h - Formació introductòria sobre les curses d'orientació
 • 10.00h - Inici SORTIDES
 • 12.30h - Tancament SORTIDES
 • 14.00h - Tancament META
Reglament
Per a aquesta cursa regirà el reglament vigent de competició de la FCOC. Podeu consultar-lo al següent enllaç: http://www.web.orientacio.cat/competicio/competicio-reglaments-especificacions.

Sportident
Per tal de realitzar les curses s'utilitzarà el sistema sportident com a control de pas (sistema electrònic). Tots aquells que no en disposin un caldrà que el reservin gratuïtament en el moment de la fer la inscripció.
El dia de la cursa, les persones que hagin fet reserva d’sportident hauran de passar per la taula d’inscripcions per recollir-lo i serà necessari deixar el seu DNI o bé una fiança de 50€, que es retornarà íntegrament en el moment de finalitzar la cursa i fer el retorn de l’sportident si aquest està en bon estat.

No caldrà dorsal per aquesta cursa.

Abandonaments
Les persones participants que abandonin la cursa ho han de notificar a la zona de descàrrega de sportident (arribada), i així permetre a l'organització portar un bon control dels i les participants i la seva seguretat.

Serveis
 • Lavabos: al mateix Centre de Competició hi haurà lavabos a disposició dels corredors/es (utilitzeu el gel hidroalcohòlic!!)
 • NO Avituallament: Degut a la situació actual de pandèmia no hi haurà avituallament a l'arribada, ni líquid ni sòlid. Cada persona s’ha de procurar la seva aigua i menjar en el cas que en necessiti, tant per fer la cursa com al acabar.
Aligots amb l’Agenda 2030

Nova modalitat, acomplint ODS: prebalisat amb cinta de roba reutilitzable! A partir d'ara ja no farem servir plàstic per aquesta tasca del traçador.

I a més...

Celebrarem el dia mundial de l'orientació 2021!! https://worldorienteeringday.com/index.php/es/
Les inscripcions es faran de forma anticipada des de la pàgina web de la FCOC i es tancaran el dimecres 19 de maig a les 23:59h: Inscripcions en línia.Cal disposar de llicència federativa FCOC. La llicència FEEC no està admesa, ni tampoc cap altra llicència. Les persones que no disposin de la llicència podran tramitar una llicència temporal en el mateix moment de fer la inscripció:
 • Preu llicència temporal adults --> 5 €
 • Preu llicència temporal menors --> 1’5 €
En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, se n’ha de reservar un al tramitar la inscripció (de forma GRATUÏTA, però caldrà deixar el vostre DNI o una fiança de 50€ en el moment de la recollida al centre de competició, que es retornarà íntegrament quan es torni la pinça si aquesta està en bon estat).

El dia de la cursa només es podran fer inscripcions de les categories en les quals quedin mapes disponibles. Segons disponibilitat, si és el cas, també hi haurà pinces Sportident i/o brúixoles de lloguer.

En cas de no disposar de brúixola també se'n pot llogar una al club el mateix dia de la cursa, amb un preu de 2€ (deixant el vostre DNI o bé una fiança de 15€, que es retornarà íntegrament si la brúixola està en bon estat). Si voleu fer reserva per no quedar-vos sense, podeu enviar mail a inscripcions@aligots.cat.

Els socis d'Aligots tenen un descompte de 3€ en el preu de la inscripció.
ALIGOTS posem en marxa la promoció "PROVA GRATUÏTA" per a donar a conèixer el nostre esport i el nostre club.
La promoció consisteix en una inscripció gratuïta (incloent quota d'inscripció, lloguer de brúixola i llicència temporal) per a la persona (amic, amiga, familiar... del soci/a) que vingui a provar l'orientació per primera vegada en una cursa organitzada per ALIGOTS (no serà aplicable a rogaines).

Com ho vehicularem:
 • El sistema no permet de discriminar aquestes possibles inscripcions. Per tant es farà de manera normal, a través del sistema d'inscripcions, dins de termini i caldrà fer-ne el pagament.
 • El soci comunicarà a tresoreria@aligots.cataquestes inscripcions amb dret a gratuïtat per acollir-se a la promoció.
 • Prèvia comprovació, el tresorer abonarà l'import corresponent a la "guardiola" del soci que serà qui haurà d'ocupar-se de retornar l'import a la persona inscrita.
El Centre de Competició estarà situat al Zona Esportiva d’Aiguaviva (piscina i camp de futbol), al carrer Verge de Vilademany 9.
Com accedir-hi
Amb vehicle privat:
Des de Girona ciutat s'arriba per la GI-533i des de Salt per la GIV-5332, amb uns 10 minuts aproximadament.
Si veniu de fora de Girona des del NORD, el millor és agafar la sortida Girona-S de l'AP-7, i en canvi si veniu del SUD el millor és agafar la sortida 8 a C-25 en direcció a Aeroport/Cim la Selva/Riudellots de la Selva/Cassà de la Selva/Vic.

Amb transport públic
Amb autobús des de la Plaça Marquès de Camps de Girona, línia 5. Des de la parada de l’autobús d’Aiguaviva fins al centre de competició (piscina) hi ha uns 300 metres a peu.
Si veniu amb tren des d’altres poblacions, haureu d’anar caminant des de l’estació de tren fins a la Plaça Marquès de Camps per agafar l’autobús (hi ha uns 500 metres a peu).

Aparcament
A la zona de la piscina i els carrers propers hi ha ampli aparcament.
La cursa tindrà 5 circuits aptes per a totes les edats i nivells, amb opció de córrer de forma individual o amb el grup bombolla. Sigueu curosos a l'hora de triar un circuit apropiat al vostre nivell.

Si teniu qualsevol dubte en el procés d'inscripció, o en l'elecció del circuit, escriviu-nos i us ajudarem amb tot el que faci falta: inscripcions@aligots.cat.

Circuit C1 -> Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal experiència. Especialment pensat per federats que practiquen habitualment orientació en categories elevades. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs).

Circuit C2 -> Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Especialment pensat per federats que practiquen habitualment orientació en qualsevol categoria. Es recomana dur protecció a les cames (polaines o mitjons llargs).

Circuit C3 -> Ideal per a aquells adults o joves que s'inicien en aquest esport o l'han practicat algunes vegades però no són experimentats. És un circuit amb distància semblant al C2 però amb menys dificultats tècniques. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla (si alguns membres del grup bombolla són infants, no caldria inscriure’ls, només caldria realitzar la inscripció dels adults).

Circuit C4 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla, amb acompanyants adults (en aquest cas només caldria realitzar la inscripció dels infants).

Circuit C5 -> Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits curts pensats per a la iniciació, amb menys distància que el circuit C4. Aquest circuit es pot córrer de forma individual o amb grup bombolla, amb acompanyants adults (en aquest cas només caldria realitzar la inscripció dels infants).
Distàncies i desnivells aproximats
 • C1: Distància 7.620 m, desnivell positiu acumulat 255 m
 • C2: Distància 6.190 m, desnivell positiu acumulat 215 m
 • C3: Distància 5.710 m, desnivell positiu acumulat 210 m
 • C4: Distància 3.100 m, desnivell positiu acumulat 95 m
 • C5: Distància 1.870 m, desnivell positiu acumulat 45 m
 • CORREXIC: Distància curta assequible per infants menuts
Al mapa imprès hi haurà el requadre amb les descripcions de controls.
No hi haurà descripcions de controls a part.
El mapa i els traçats de cursa
Per a l'ocasió estrenarem mapa fet recentment a escala 1:10.000 amb normativa ISOM2017.
Un mapa eminentment rústic i de conreus, que inclou interessants zones boscoses i la zona urbana d’Aiguaviva. Molts dels boscos són intransitables, però tota la zona té una gran xarxa de camins i corriols més o menys estrets. Els traçats s’han fet perquè sigui important l’elecció de la millor ruta entre controls.
La vegetació està representada de forma generalitzada allà on no té molta importància per a la navegació. Així, corrent al llarg dels corriols es poden trobar algunes petites zones que són més transitables que pas indica el mapa.

ESTÀ PROHIBIT CREUAR O TREPITJAR ELS CAMPS DE CONREU. Com a molt es poden vorejar. Al mapa no estan pintats com a prohibits per a no “embrutir-lo” excessivament. També s’ha procurat amb els traçats que no s’hagi de fer.
Recomanacions i obligacions
Aparts de les recomanacions i obligacions corresponents a la situació que vivim de pandèmia, tingueu en compte el següent:

- La presència d’algunes ortigues i esbarzers fa recomanable de dur pantalons llargs i/o proteccions a les cames.

- Malgrat que no hi ha molt trànsit, està força "pacificat" per ressalts i rotondes, i els vehicles no circulen a gran velocitat, EL TRÀNSIT NO ESTÀ TALLAT I ÉS OBLIGAT DE SER PRUDENTS I VIGILAR AL TRAVESSAR O CÒRRER PELS CARRERS I CARRETERES SECUNDÀRIES.

- ESTÀ PROHIBIT CÒRRER AL LLARG DE LA CARRETERA PRINCIPAL. En relació a això cal dir que els traçats estan dissenyats perquè no s’hi hagi de passar.

En acabar és obligatori passar per la taula de control de cursa a fer la descàrrega de la pinça Sportident, de manera que l'organització podrà dur un control de tots els corredors. Això és especialment important en el cas d'abandonar i no completar la cursa, amb motiu que l'organització pugui saber que tots els participants estan bé i no s'ha d'anar a buscar ningú pel bosc amb algun problema seriós.
Llegiu atentament el Protocol COVID_AIGUAVIVA de la cursa per ajudar-nos a realitzar una activitat segura i garantir entre totes i tots la màxima eficàcia de les mesures de protecció.
Aquí teniu les hores de sortida

Per a les categoria C1 i C2 les hores de sortida són estrictes i no es poden canviar, preguem que sigueu puntuals per tal d’evitar aglomeracions. Per a les categories C3, C4 i C5 són només hores orientatives que us demanem respectar, però no serem exhaustius, ja que ens aquests circuits està permesa la participació amb grup bombolla. Tots aquells grups bombolla que voleu córrer junts, i el sistema us hagi posat hores de sortida diferent, no hi ha problema. Escolliu la que us vagi més bé i sortiu tots junts igualment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here