*Campeonato de España Selecciones Autonómicas*

Hola, em dic Sira Font Torrentó, tinc dotze anys i aquest és el primer cop que participo al campionat d’Espanya escolar d’orientació, que s’ha celebrat a Antequera. Durant els quatre dies que hi vaig ser vaig escriure aquest diari:

– 29 d’abril –
Avui ens hem reunit tots a l’aeroport de Barcelona per agafar l’avió que ens ha portat fins a Màlaga, on ens esperava un autobús per anar a fer el Model Event, que és una cursa per entrenar i conèixer la zona on competirem.

Allà hi hem trobat un clima molt sec i calorós, una vegetació amb moltes punxes i un terreny en el que és molt fàcil regirar-se el turmell. Quan hem acabat l’entrenament hem anat al càmping i ens hem distribuit pels bungalows.

– 30 d’abril –
Ens hem llevat amb unes vistes espectaculars, al costat del càmping hi tenim un llac que a aquella hora del matí estava ple de flamencs.

Com que avui havíem d’estar tot el dia fora hem sortit amb la bossa preparada. Al matí hem competit amb la cursa de mitja distància. Allà hi he conegut alguns dels orientadors de les altres comunitats.

A la zona on es corria hi havia moltes pedres que quedaven amagades entre l’herba alta i un desnivell que m’ha obligat a estar molt atenta a l’entorn.

Cap a la tarda hem fet l’esprint urbà, que començava a l’ermita de la Veracruz i acabava en un turonet. La major part de la cursa feia baixada i amb moltes escales, però el que m’ha costat més ha sigut la superpujada per arribar a la meta.

Quan hem arribat al càmping el primer que hem fet a sigut tirar-nos a la piscina!

– 1 de maig –
Al matí hem fet la cursa de llarga distància i hi feia un sol que et mories.

La cursa ha estat bastant intensa perquè, entre la calor i tot el desnivell que hi havia, hem acabat ben cansats, fins hi tot hi ha hagut gent que s’ha marejat. Res que no se solucioni amb una bona banyada.

A la tarda hem anat a la Fiesta de las Comunidades on ens han entregat els premis de les individuals de les tres curses, i el de la suma d’elles. La selecció catalana ha estat a tres dels nou podis que hi havia. Ho hem fet molt bé!

Després de l’entrega de premis ha vingut un discjòquei i tots ens hem posat a ballar i ens ho hem passat bomba!

– 2 de maig –
Aquest matí hem fet l’última cursa, que era la de relleus. La cursa ha sigut força fàcil comparada amb les altres. El terreny era bastrant net, però hi havia un piló de fites que no havies de marcar i això embolicava molt.

Quan han arribat els últims equips de relleus, que estaven formats per dos nois i dues noies, han fet l’entrega de premis als equips de cada categoria i a les comunitats guanyadores. Dels premis de la comunitat, els Infantils hem quedat segons, els Cadets han quedat primers, a molta diferència dels altres, i els Juvenils també han quedat segons, però com que en una de les curses no els hi havien sumat tots els punts, al final han obtingut la primera posició.

A la tarda hem tornat a Màlaga per agafar l’avió que ens havia de portar fins a Barcelona. Allà ja hi havia els pares que ens venien a recollir, que ens esperaven amb una gran abraçada.

Ha sigut una experiència inoblidable i m’ha encantat conèixer els orientadors de les altres comunitats, tot i que, si us haig de ser sincera, he quedat xa polvo! (Palabra que empieza por x: Como nos ha dejado el CESA?).

Sira Font Torrentó (D12)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here