Curses O-Peu Passades

Ja teniu disponibles els resultats de la cursa:

Moltes gràcies per la vostra participació! Esperem que gaudíssiu d’un bon matí d’orientació.

Aquí teniu un recull de fotografies de la cursa i un reportatge de Televisió Costa Brava.

 

Informació – Cursa Sant Feliu de Guíxols

 • 9.00 h: Obertura del centre de competició i noves inscripcions.
 • 9.30 h: Formació per a no iniciats.
 • 10.00 h: Inici de les sortides de la cursa.
 • 13.30 h: Tancament de meta
 • 13.30 h: Entrega de premis.
Sant Feliu de Guíxols és una població costanera del Baix Empordà, a la que s'hi accedeix per la carretera C-65.

Per anar al centre de competició i els aparcaments, heu de sortir per la sortida 310 (Sant Feliu de Guíxols sud).

El centre de competició estarà ubicat al Pavelló Municipal La Corxera.

Els aparcaments seran els propis del municipi.

Les inscripcions es poden fer a través del sistema d'inscripcions de la FCOC fins el dia 25 de gener: http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races.

A partir del dia 25 de gener no es podran fer inscripcions fins el dia de la cursa. En aquest cas no s'asseguren mapes per a tots els/les interessats/des. Per a dubtes o incidències d'inscripcions podeu escriure a inscripcions@aligots.cat.[1] – IMPORTANT!! Als participants NO federats a la FCOC se'ls hi cobrarà per defecte la llicència temporal. Només es retornarà l'import de la llicència temporal als participants de FEDO quan es mostri el carnet de federat el dia de la cursa.

Sportident
Per a les curses s'utilitzarà el sistema Sportident amb i sense AIR de control de pas. Tots aquells que no disposin de Sportident en podran llogar al mateix moment de formalitzar la inscripció (sota fiança de DNI o de 50 €).
 • Categories oficials: 5€
 • Categories d'iniciació (taronja i groc): Gratuït.
 
Brúixoles
Tenim brúixoles de lloguer. Són brúixoles de dit específiques per orientació esportiva, i el preu de lloguer és de 2€ (sota fiança de 15€).
Equip organitzador
 • Responsable de cursa: Amadeu Breva.
 • Equip de direcció: Amadeu Breva, Alba Pagerols i Ainara Larrea.
 • Responsable Sportident: Mònica Samaranch.
 • Responsable Inscripcions: Cristina Valiente.
 • Traçadors: Joan Sánchez.
Jurat tècnic
 • Organitzador: Joan Sánchez
 • Corredors: Eduard Masoliver (H45), Montserrat Buscart (D35), Quim Vich (HE), Tommi Tolko (controlador)
Categories - Reglamentació
Les categories de competició seran les que estipula el reglament de la FCOC a les especificacions per la temporada 2019. Podeu consultar-les al següent enllaç: Dorsals i incidències
NO s'utilitzaran dorsals. Cal comprovar a les llistes disponibles al centre de competició que no hi hagi incidència d'inscripció. En el cas d'incidència caldrà anar a la taula d'inscripcions per resoldre-la i poder efectuar la sortida.

Hores de sortida
Les hores de sortida es penjaran uns dies abans de la competició a la web d’Aligots. Els circuits VERMELL, TARONJA i GROC sortiran amb sistema START i, per tant, no tindran hora de sortida assignada. Podran sortir de forma esglaonada a partir de les 10.00h.

Abandonaments
Aquells i aquelles participants que abandonin ho han de notificar a la zona de descàrrega de sportident, i així permetre a l'organització portar un bon control dels i les participants i la seva seguretat.

Aquesta cursa estarà disponible en O-track: wwww.o-track.dk.

El mapa

Mapa nou realitzat per  “En Sanxov” Joan Sánchez, amb el suport i assessorament de Tommi Tolkko, durant la tardor del 2018.

Fet a escala 1:10.000 i equidistància de corbes de 5 m, amb base ICGC Lidar, i seguint la normativa ISOM 2017. Té una superfície d’aproximadament 1 km2, amb una alçada mínima de 5 m sobre el nivell del mar i una màxima de 181 m.

Situat al massís de les Cadiretes, dins del terme municipal de Sant Feliu de Guíxols (El Baix Empordà), espai natural format per petites elevacions de relleu granític que entra en continuïtat amb la marina de la Selva, separant la plana selvatana del mar. Els vessants marítims d'aquest massís baixen de forma sobtada fins al mar amb una costa rocosa alta i escarpada, molt abrupta i sotmesa a la dinàmica de les aigües marines. El conjunt d'aquest massís constitueix una àrea natural de valors geològics, botànics i paisatgístics excepcionals. Ateses les característiques de massís litoral, aquest espai augmenta el seu interès per mantenir en bon estat de conservació una àrea prou extensa de costa. Cal assenyalar la singularitat geològica i paisatgística d'algunes formacions característiques del massís, com els blocs granítics.

Precisament, la característica més importants del mapa és la nombrosa presència d’elements de roca, que ha fet necessària la seva generalització seguint la normativa ISOM 2017 segons la qual l’altura mínima és d’un metre. De manera que es poden trobar alguns murs de pedra seca d’alçada inferior que no estan representats al mapa.

Algunes mostres:
 

Hi ha una completa gamma de pistes, camins i corriols a tot el mapa. Predomina el bosc típicament mediterrani amb diferents graus de penetrabilitat.

Fotos

Al següent enllaç podreu trobar fotos del terreny de competició.

Agrupació de circuits, categories, distàncies i desnivells

Seguint la recomanació del controlador i el cartògraf, i tenint en compte el detall i l'acumulació d'elements, totes les categories i circuits correran amb mapa a escala 1:7500.
Pel disseny i l’agrupació de circuits s’ha tingut en compte el nou reglament i especificacions 2019.

Hem hagut de desdoblar 3 circuits per la quantitat d'inscrits (més de 50) que haguessin fet allargar les sortides. Aquesta és l'agrupació final:La sortida i arribada es troba a uns 8/10 minuts del Centre de Competició, caminant tranquil·lament.

No hi haurà avituallament líquid durant la cursa.

Es recomana proteccions a les cames i/o pantalons llargs.

Els circuits open (vermell, taronja i groc) tindran les descripcions de control en text impreses al dors del mapa.

A TENIR EN COMPTE:
 • Per les característiques de cursa de mitja distància hi ha gran quantitat de controls molt propers entre ells, sempre respectant les distàncies mínimes normatives.
 • El mapa està limitat per carrers d'urbanització i per una carretera que també el travessa. Estarà prohibit córrer per aquests carrers i carretera, ni tan sols per les vores. Així estarà indicat al mapa amb les corresponents creus.
 • Alguns circuits (en principi els A, B i C) travessaran aquesta carretera per dos passos obligats en superfície. Aquests passos estaran controlats per personal de l'organització que vigilaran el trànsit i donaran pas als corredors. Per tal d'evitar que es perdi temps per aquest motiu, hi haurà un control just abans de creuar la carretera, un altre just després, aquests dos trams seran neutralitzats i els temps parcials no se sumaran al temps total. El personal de l'organització també controlarà que els corredors no utilitzin més temps del necessari en aquests dos trams.
 • Per la millor llegibilitat del mapa, s’ha utilitzat majoritàriament els símbols 201 i 202 (tallat) sense les característiques “pintes” perpendiculars, sempre que la caiguda és perfectament apreciable segons les corbes de nivell.
 • Les característiques creus verdes representen majoritàriament arbres caiguts o morts, encara que també poden representar elements vegetals especials com ara cactus. Només estan dibuixats els arbres caiguts o morts més representatius i importants per a la navegació.
 • El terreny pedregós ha estat representat amb el corresponent símbol
 • Les zones de roques amb insuficient alçada per a ser dibuixades però que poden ser significatives per a la navegació o per la seva proximitat amb altres elements de roca han estat representades amb el símbol
Avituallament
Hi haurà avituallament a l'arribada. Demanem que cada corredor es porti el seu got per tal de reduir els residus que generem amb els gots de plàstic. Hi haurà un espai per deixar els gots i així trobar-los quan arribeu a l'avituallament.

Correxic
Hi haurà cursa pels més petits a partir de les 12.00h.

Ambulància
Tindrem servei d'ambulància per atendre les urgències més immediates.

Guarderia
No hi haurà servei de guarderia. Es tindran en compte les peticions d'hores de sortida separades pels pares i mares que hagin de córrer tots dos.

Vestuaris i dutxes
Al mateix centre de competició (pavelló), disposarem de vestuaris amb dutxes i lavabos per a qui ho vulgui utilitzar.

On dormir i menjar
Sant Feliu de Guíxols és una població turística i per tant disposeu de diversos establiments per pernoctar. A la web de l’Ajuntament hi trobareu més informació.
 • Autocaravanes i furgonetes: A 200 metres del centre de competició hi ha un àrea d’autocaravanes degudament senyalitzada.
El municipi també ofereix diferents establiments on podeu menjar. Just al costat del pavelló municipal d’esports hi ha la Piscina Municipal amb servei de bar i cafeteria.  

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here