Curses MTB-O Passades

Ja teniu disponibles els resultats de la cursa. Moltes gràcies per la vostra participació!

Si teniu algun dubte o incidència, contacteu amb aligots@aligots.cat

Informació – MTB-O a Sarrià de Ter

Els ALIGOTS organitzen també la darrera cursa de MTB-O inclosa dins de la Copa Catalana 2018, el diumenge 14 d'octubre.

Hi haurà circuits per a tots els nivells tècnics i físics, tant oficials com d'iniciació, inclòs un circuit familiar que els nens més atrevits podran fer sols. Al llarg de la cursa podreu triar el recorregut més adient per arribar a la següent fita, entre pistes de ciclabilitat fàcil fins a corriols tècnics per als més agosarats.

Voleu participar a la cursa de MTB-O i no teniu portamapes? Fes-te'l tu mateix!.
 • 08.30 - Obertura centre de competició. Recepció de participants, recollida de dorsals i inscripcions fora de termini.
 • 10:00 - Primeres sortides dels primers corredors.
 • 13:00 - Tancament de l'arribada.
 • 13:45 - Lliurament de premis de Copa Catalana.
Personal
 • Cap de cursa: Josep Maria Santiago
 • Traçador: Narcís Pou
 • Responsable inscripcions: Cristina Valiente
 • Sportident: Marc Sala
 • Caps de sortida: Marcos Fernandez
Agraïments Donar les gràcies a l'Ajuntament de Sarrià de Ter per posar-nos les coses tant fàcils alhora d'organitzar aquesta cursa.

Amb la col·laboració de:

 
Centre de competició i pàrquing: Centre Cívic La Cooperativa, Plaça de la Renaixença, s/n. Hi haurà servei de bar, restaurant i dutxes.

https://goo.gl/maps/dLgszgsrdBp
Hi haurà zona d'aparcament al costat del Centre de Competició i al llarg del Carrer Xuncla.

Categoria

Circuit

Distància

Desnivell

HS

C1

DS, HSB, HV

C2

DSB, DV, HJ

C3

DJ, Iniciació adults

C4

Iniciació nens

C5

Les distàncies i els desnivells estan calculats en base a la ruta òptima.
Inscripcions anticipades

 

Amb descompte Data límit 11 d'octubre

Sense descompte el mateix dia de la cursa 

 

Federats

No federats

Federats

No federats

HDSA-HDV-HDSB

10,00 €

13,00 €

13,00 €

16,00 €

HDJ

4,00 €

5,50 €

7,00 €

8,50 €

Iniciació

5,00 €

6,50 €

8,00 €

9,50 €

Iniciació nens

4,00 €

5,50 €

7,00 €

8,50 €

 • Inscripcions des de la web de la federació http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races
 • S’aconsella fermament fer la inscripció anticipada, doncs al mateix dia de la cursa hi haurà un nombre limitat de mapes per a cada categoria.
 • El dia de la cursa cal recollir, si és el cas, la targeta sportident de lloguer amb temps suficient abans de la sortida
 • En cas de llogar targeta sportident, 5€, és imprescindible deixar el DNI com a fiança, o en el seu defecte un bitllet legal de 50€, que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa. Les categories d'Iniciació no es cobrarà lloguer.
Inscripcions el mateix dia
 • Es podrà fer la inscripció el mateix dia de la cursa, a partir de les 9h00. El nombre d'inscripcions quedarà limitat al nombre de còpies sobrants de mapes que restin de cada categoria, de manera que si hi ha molta afluència de gent a darrera hora no es podrà garantir la participació de tothom.
 • Les quotes d'inscripció tindran un recàrrec de 3€ en totes les categories.
 • Per aquestes dues raons, i per facilitar les tasques organitzatives, es recomana fer la inscripció anticipada.
 • Al formalitzar la inscripció, es farà entrega, si és el cas, de la targeta sportident de lloguer.
 • En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.
Tancament d'inscripcions El tancament d'inscripcions serà a les 10h30. A partir d'aquesta hora no se n'acceptaran més per garantir el bon desenvolupament de la cursa.
 • Mapa: Dani Viladomat i Joan Molas
 • Actualitzat i revisat l'any 2018 per Joan Molas i Josep Maria Santiago
 • Escala del mapa: 1/15.000 en tots els circuits.
 • Equidistància: 10 metres
 • Format: DinA3
Presortida

Per tal de mantenir la zona de sortides amb el mínim de corredors possibles i poder respectar la concentració de tothom, hem establert una presortida al mateix centre de competició. Serà 10 minuts abans de l'hora de sortida establerta per sorteig.

Sortides

Es prega que els corredors respectin els horaris i facilitin les tasques dels organitzadors per al bon funcionament de la cursa, i per esportivitat i respecte envers la resta de participants.

A les 9h30 es farà una explicació sobre el desenvolupament de la cursa per a la gent que no hagi participat mai.

La cursa serà en la modalitat clàssica, corresponent a una cursa de recorregut lineal entre els punts de control de pas.

L'inici de les sortides serà a les 10:00h (9:50h presortida).
La sortida dels circuits oficials es farà segons l'hora assignada prèviament.

Els circuits d'iniciació es faran amb el sistema de Fita Start. Això vol dir que tothom sortirà a l'hora que vulgui (entre les 10:00 i les 11:30). Els corredors no tindran hora de sortida assignada, aquesta serà en la modalitat “fita START” per la qual cosa els corredors sortiran individualment en intervals d'un minut a 3 minuts, segons indicacions del jutge de sortida, i a l'inici del recorregut hauran de marcar la fita START que habilitarà l'hora d'inici de la seva cursa. Per facilitar la tasca dels organitzadors es recomana que els corredors se situïn a la fila assignada i realitzin la neteja i comprovació de la targeta sportident. És important que recullin el mapa corresponent al seu recorregut. El mapa no es pot mirar fins que no s'ha marcat la fita d'inici.

Un cop a la sortida caldrà seguir els següents passos:
 • Minut -3: Neteja de la targeta electrònica Sportident
 • Minut -2: Comprovar targeta electrònica Sportident
 • Minut -1: Comprovar la categoria del mapa, i esperar que soni el rellotge de sortida per començar la cursa

Entorn

Algunes parts dels circuits transcorren en zones de camps, al costat de propietats privades i zones de bosc. Cal mostrar el màxim respecte i no danyar ni embrutir res. Un cop acabada la cursa hem de deixar l'entorn tal i com l'hem trobat. ATENCIÓ A TOTS ELS CIRCUITS!!!: Les carreteres estaran obertes a la circulació de vehicles, vosaltres NO teniu la prioritat!. Tot i que no hi ha molt de trànsit heu de tenir PRECAUCIÓ!!!!! Si correu sols, aneu alerta! Si aneu acompanyats, també. Estigueu atents al mapa perquè hi haurà carreteres indicades com a prohibides amb passos obligatoris per travessar-les.

Sistema de control de pas

Tots els circuits utilitzaran el sistema sportident de control de pas (xip electrònic de control). A l'acabar el recorregut, un cop marcada la fita de META, tots els corredors de tots els circuits han de passar obligatòriament per la taula de Control d'Arribada i fer la descàrrega de la targeta sportident al centre de competició, segons les indicacions dels jutges d'arribada. Els corredors que hagin llogat la targeta sportident, la lliuraran al control d'arribada i se'ls retornarà el DNI.

Pas per meta obligatori en cas d'abandonament

Tot i abandonar per qualsevol motiu, a les curses d'orientació és obligatori passar per l'arribada o informar a l'organització del nostre abandonament mitjançant alguna altra manera. Si els organitzadors no tenim la certesa de que tothom ha arribat o deixat la cursa, a partir del tancament d'arribada s'inicia la recerca de corredors no controlats per si necessitessin ajuda.

Observacions

 • Està totalment prohibit a travessar les zones privades, i s'ha de circular SEMPRE pels camins indicats en el mapa. El trànsit de vehicles de motor és obert. Alerta a l'hora de creuar o circular per trams amb prou amplada per la circulació de vehicles, sobretot a les pistes i carreteres asfaltades.
 • L'ús del casc és obligatori.
 • Respecteu la natura, i ella us respectarà a vosaltres. És el nostre entorn de lleure, esport i vida, l'hem de cuidar i preservar.
 • Està totalment prohibit llençar papers, bosses, gots i ampolles de plàstic, envoltoris de menjars energètics i brossa de qualsevol mena fora de les zones habilitades. Si no és motiu de desqualificació, si que ho és de decència humana.
La zona de cursa serà totalment no urbana, i transcorrerà per pistes, camins i corriols de diferent ciclabilitat. Alguns trams, però, es podran fer per carreteres secundàries o camins asfaltats en que s'haurà d'extremar la precaució, doncs es compartiran amb trànsit obert de vehicles a motor.

El terreny no té gaires zones amb pedres o roques que dificultin avançar, per la qual cosa es preveu un ritme ràpid. Les pistes i corriols amb simbologia de ciblabilitat difícil indiquen aquests trams amb branques, pedres i molt desnivell, complicats sobretot en pujada.

No hi ha grans cims amb desnivells continuats, però si que es un terreny amb molts canvis de pujada a baixada. Cal escollir bé la ruta per evitar fer metres de desnivell innecessaris.

Hi ha una zona al mapa que s’indicarà el dia de la cursa on s’està procedint a la tala d’arbres. És una arbreda al costat d’una zona de pas per alguns circuits. Ens aquests moments no afecta en res a la cursa, però depèn de com avancin els treballs pot afectar el dibuix del mapa. Caldrà tenir-ho en compte per no despistar-se.

Les abundants pluges de l'estiu han fet créixer molt la vegetació al costat dels camins i corriols. En alguns corriols més estrets, tot i haver fet força neteja, ens podem trobar amb algunes branques o esbarzers que ens deixin records a cames o braços. No estarà de més portar-los protegits.

L'agrupació de circuits es diferent a curses anteriors. Hem modificat la dificultat tècnica i distància a les categories Homes Júnior i Dones Júnior per tal d'adaptar-les més al nivell de l'edat i facilitar la participació de més joves.
El dia de la cursa, tots els participants podran gaudir dels següents serveis, situats al mateix centre de competició.
 • A l'arribada hi haurà un petit avituallament d’aigua i fruita per tothom inscrit.
 • Vestidors
 • Lavabos
 • Dutxes
 • Servei de bar
 • Servei de restaurant amb carta i menú*
*Al mateix centre de competició (Restaurant La Cooperativa 972 17 35 63).
Aquí us deixem un seguit de fotografies de diferents corriols i pistes que us trobareu al llarg de la cursa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here