Aquest 2020 ha sigut el meu tercer campus d’orientació, que ha tornat a tenir lloc al Berguedà, després d’un parèntesi d’un any a La Molina. Ens hem allotjat a Cal Candi, a Vilada, tot i que ho hem combinat amb uns dies al refugi de Rasos de Peguera.

Com cada any, el campus ha estat format per tres grups, petits, mitjans i grans, però per mesures covid ens hem mantingut separats. Per tant, respecte altres anys, no hem fet cap activitat conjunta i no hem coincidit.

Hem treballat l’orientació en les dues zones on ens hem allotjat. Quan vam arribar al refugi de Rasos, ens vam trobar un paisatge molt diferent que els boscos espessos de Cal Candi. Era un terreny d’alta muntanya, obert i amb força visibilitat, on predominaven els prats i els boscos de pi negre. Durant l’estada a Rasos el fred i la pluja ens van acompanyar, però el bon menjar al refugi, ens va permetre recuperar totes les forces.

De les activitats programades, m’agradaria destacar el raid que vam fer des del refugi de Rasos de Peguera fins a Cal Candi el penúltim dia. L’excursió consistia en caminar durant cinc hores, passant per llocs emblemàtics, des de Rasos fins al pantà, on ens esperaven uns caiacs per anar remant fins la casa de colònies.

Una tarda vam tenir una xerrada molt interessant d’una persona d’un equip de raids que competeix a nivell internacional. Va estar molt bé escoltar de primera mà experiències viscudes per diferents racons del món, competint en aquesta disciplina de l’orientació.

És una gran experiència tant per millorar en l’orientació com per retrobar-te amb els amics de cada any. Ha estat una setmana genial i crec que tots ens ho hem passat molt bé.

Nil Mongay Garcia, 16 anys, H16

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here