Després d’uns dies als Alps francesos, a mig agost, ens movem cap a la Sierra de Urbasa a Navarra. Passem d’un bosc bàsicament de pi, a unes grans fagedes.

Un cop allà, dues molt bones notícies: em retrobo amb tots els meus amics i amigues de l’estat espanyol que no els veia des del mes de març i puc gaudir d’uns grans paisatges amb uns boscos perfectes per orientar.

L’endemà d’arribar, van començar els entrenaments i vaig poder confirmar la sensació que havia tingut el dia abans: eren uns boscos transitables i amb molts passadissos de pedres i roques, el que feia molt interessant orientar i córrer per allà dins. El Club Deportivo Navarra ens va preparar uns entrenaments molt variats per poder treballar diferents tècniques que fem servir en cursa com podrien ser els punts d’atac i d’aturada, els rumbs, els passadissos, la simplificació… amb els que vam poder aprendre un munt de coses i millorar la nostra formació tècnica.

Aquella mateixa setmana, la FEDO (Federación Española de Orientación) feia les proves de selecció per anar als europeus l’EYOC i l’EJOC que es faran a Hongria el mes d’octubre, aprofitant els mateixos mapes d’Urbasa. Jo no m’havia plantejat fer-les ja que són a partir de la categoria de M/F-16 i jo encara estic a M/F-14, però un dia, mentre estàvem sopant em van venir a buscar els seleccionadors i em van dir que m’hi apuntés per així poder-me comparar amb les nenes d’una categoria superior. Degut a això em vaig haver de saltar algun dels entrenaments però vaig poder seguir gaudint dels boscos. En la suma de les 3 curses vaig quedar en la 4a posició el que vol dir que passo a les següents proves que es faran a Catalunya (Tuixent-La Vansa i El Port del Compte) el proper cap de setmana.

Tots els que participàvem als entrenaments ens allotjàvem al càmping d’Urbasa. Els Aligots ens vam quedar tots en una zona on hi vam aparcar les furgonetes i caravanes. En aquella zona era on hi menjàvem i on hi dormien la resta d’Aligots menys jo i algun altre perquè dormíem en bungalows.

Durant les estones lliures anava amb els meus amics dels diferents llocs de l’estat espanyol a passejar per la zona del càmping i els voltants ja que no hi havia cobertura al mòbil i per tant havíem de buscar altres formes d’entretenir-nos. Un dia, vam tornar als boscos per poder buscar i passar pels impressionants passadissos de pedra que hi havia. El dia abans de les proves de selecció, als que hi participàvem, ens van deixar la tarda lliure per així poder descansar, però amb un grup d’amics vam anar caminant 4km per la carretera fins a trobar un lloc amb cobertura pel mòbil.

Van ser 5 dies molt interessants on vaig aprendre molt i vaig poder compartir moments, converses, entrenaments i competicions amb els meus amics de diferent procedència geogràfica i el grup d’Aligots. Espero poder-hi tornar l’any que ve.

Guinedell Faja Sanjaume, 14 anys, D14.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here