Curses O-Peu Passades
Map

El proper diumenge 29 d’abril organitzem la 4a cursa popular d’orientació de La Cellera de Ter, dins els actes de la Festa Major del Roser. Aquesta cursa forma part del circuit Gir-O i de la Lliga NORD.

Informació – La Cellera de Ter 2018

Resultats: Pots comprovar els resultats 20180430_103140_RESULTATS_OFICIALS
Winsplits: clica l'enllaç i compara els winsplits   http://obasen.orientering.se/winsplits/online/es/classes.asp?databaseId=54927
Aquesta cursa està organitzada per l'Escoleta-O del nostre club, amb el treball fet pels nens i nenes que participen a l'escoleta durant unes quantes sessions d'entrenament (descobrint l'entorn i el mapa, buscant localitzacions de fites, organitzant el centre de competició, fent cartells, etc...). A la nostra escoleta treballem tots els àmbits que envolten les curses d'orientació, i l'organització d'una d'elles també en forma part.

Programa
 • 9:00 Obertura Centre de Competició i inscripcions
 • 9:30 Breu explicació del funcionament d’una cursa d’orientació i dels seus mapes
 • 10:00 Inici cursa - sortides dels primers corredors
 • 12:00 Tancament de sortides
 • 13:00 Tancament de meta
 • 13:30 Entrega de premis
Equip organitzador
 • Cap de cursa – Marta Sanchez Bruns
 • Equip cursa - Marc Amat, Sergi Oliveras, Laia Sardà i Amadeu Breva
 • Traçadors – Marta Sanchez i Sergi Oliveras
 • Equip SportIdent –
 • Col·laboradors - Nens i nenes de l'escoleta-O d'ALIGOTS (i famílies!!!!)

Observacions
Està totalment prohibit a travessar les zones privades i els camps de conreu (aquests només es poden vorejar).
El trànsit de vehicles de motor és obert. Alerta a l'hora de creuar els carrers.
Als circuits que no són d'iniciació es recomana utilitzar proteccions a les cames o pantalons llargs.
Respecteu la natura, i ella us respectarà a vosaltres. És el nostre entorn de lleure, esport i vida, l’hem de cuidar i preservar.
Està totalment prohibit llençar papers, bosses, gots i ampolles de plàstic, envoltoris de menjars energètics i brossa de qualsevol mena fora de les zones habilitades.
El Centre de Competició estarà situat polígon industrial de La Cellera de Ter, al Parc de les Ribes del Ter.

El pàrquing de la cursa serà a l'entrada del polígon: 41.967921, 2.625431
I el centre de competició a uns 300 metres del pàrquing: 41.970852, 2.625649

Les inscripcions a la cursa es faran a través de la pàgina de la FCOC:
http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races

TRAM 1:
A partir del divendres 13 d'abril i fins el dimecres 25 d'abril a les 24.00h.
 • Circuits C1, C2 i C3 - 6€
 • Circuits C4 i Encintat - 2€
 • Circuit Correxic - GRATUÏT (NO CAL FER INSCRIPCIÓ!!!)
En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, es pot llogar per un import de 3€.

Cal disposar de llicència federativa FCOC. En cas contrari caldrà contractar una assegurança temporal (1,5€). La llicència FEEC no està admesa.

 • S’aconsella fermament fer la inscripció anticipada, doncs al mateix dia de la cursa hi haurà un nombre limitat de mapes per a cada categoria.
 • El dia de la cursa cal recollir, si és el cas, la targeta sportident de lloguer amb temps suficient abans de la sortida
 • En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança, o en el seu defecte un bitllet legal de 50€, que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.
TRAM 2:
Més enllà del termini d'inscripcions del TRAM 1, NO es podran fer inscripcions i després d'aquesta data només s'acceptaran inscripcions el mateix dia de la cursa i segons disponibilitat de mapes.
Es podrà fer la inscripció el mateix dia de la cursa, a partir de les 9h00. El nombre d’inscripcions quedarà limitat al nombre de còpies sobrants de mapes que restin de cada categoria, de manera que si hi ha molta afluència de gent a darrera hora no es podrà garantir la participació de tothom.
Les quotes d’inscripció tindran un recàrrec de 2€ en totes les categories (excepte Correxic).
Per aquestes dues raons, i per facilitar les tasques organitzatives, es recomana fer la inscripció anticipada.
Al formalitzar la inscripció, es farà entrega, si és el cas, de la targeta sportident de lloguer.
En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.

Tancament d’Inscripcions:
El tancament d’inscripcions el mateix dia de la cursa serà a les 10h30. A partir d’aquesta hora no se n’acceptaran més per garantir el bon desenvolupament de la cursa.  
Circuits

Es tracta d'una cursa d'orientació clàssica, on els corredors competeixen de forma individual i de format lineal (cal fer les fites en l'ordre que estableix el mapa).
 • Circuit C1 -> EXPERIMENTATS - Destinada principalment a federats. Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal força experiència. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
 • Circuit C2 -> MIVELL MIG - Oberta a tothom que ja hagi practicat abans aquest esport. Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Els menors d’edat que vulguin fer sols aquesta categoria, caldrà que estiguin federats. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
 • Circuit C3 -> INICIACIÓ ADULTS - Ideal per a aquells adults que s’inicien en aquest esport o l’han practicat molt poques vegades. És el circuit amb menys distància i menys dificultats tècniques, perfecte per a una primera vegada. També és l’adequat per a aquells menors d’edat que ja tenen experiència i poden fer curses sols. Si es vol córrer en família o grup, aquesta és la categoria indicada.
 • Circuit C4 -> INICIACIÓ INFANTIL - Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Poden fer-lo sols o acompanyats.
 • Encintat - > INICIACIÓ INFANTIL - Aquesta categoria és exclusiva per a infants. El circuit està senyalitzat amb cintes que els infants han de seguir (en alguns trams, els que sàpiguen llegir el mapa, tindran opció de fer un recorregut més curt si no segueixen les cintes).
 • Correxic - > PER ALS MÉS MENUTS - Aquesta categoria és exclusiva per als infants més petits de tots!! Les fites estan més juntes i són visibles entre elles, i tot el circuit es desenvolupa en un espai reduït i delimitat.
Hores de sortida

Els corredors no tindran hora de sortida assignada, aquesta serà en la modalitat “fita START”.
Els corredors sortiran individualment en intervals d’1 minut a 3 minuts, segons indicacions del jutge de sortida, i a l’inici del recorregut hauran de marcar la fita START que habilitarà l’hora d’inici de la seva cursa. Per facilitar la tasca dels organitzadors es recomana que els corredors se situïn a la fila assignada segons el seu circuit i realitzin la neteja i comprovació de la targeta sportident. És important que recullin el mapa corresponent al seu recorregut. El mapa no es pot mirar fins que no s’ha marcat la fita d’inici.

  Un cop a la sortida caldrà seguir els següents passos:
 • Minut -3: Neteja de la targeta electrònica Sportident
 • Minut -2: Comprovar targeta electrònica Sportident
 • Minut -1: Comprovar la categoria del mapa, i esperar que soni el rellotge de sortida per començar la cursa
Recordem que es tracta d'una cursa d'orientació clàssica, on els corredors competeixen de forma individual i de format lineal (cal fer les fites en l'ordre que estableix el mapa).

Distàncies i desnivells: PROPERAMENT!!

Mapa, terreny i traçats
El mapa és el ja existent de curses d'orientació de La Cellera de Ter (Jordi Sales, 2008). Per aquesta ocasió s'ha fet una revisió detallada de la zona de la plana del Ter a càrrec de Joan Sanchez (març 2018).
Aquesta zona està caracteritzada per ser una plana amb camps de conreu i fruiters i boscos de plantació, amb alguns nuclis de població (Pasteral i diverses masies aïllades per la plana que es coneix com a Plademunt). Està travessada per un canal de rec i delimitada pel riu ter a la banda est i per la carretera a la banda oest.
Ens sorprendran algunes zones molt interessant de detall de vegetació i elements que faran la cursa molt interessant, alhora que molt ràpida (degut a la manca de desnivell).

Reglament

ENTORN
Algunes parts dels circuits transcorren en zones de camps, al costat de propietats privades i zones de bosc. Cal mostrar el màxim respecte i no danyar ni embrutir res. Un cop acabada la cursa hem de deixar l’entorn tal i com l’hem trobat.

CRONOMETRATGE
Per tal de realitzar les curses s'utilitzarà el sistema sportident com a control de pas en les categories "oficials" del circuit Gir-O i LLiga Nord: C1, C2, C3 i C4.

Tots aquells que no en disposin un caldrà que el lloguin:
 • Categories adults cursa popular C1-C2-C3: 3€
 • Categories infantils C4: Gratuït
* Per tal de llogar l’sportident caldrà deixar el dni o una fiança de 50 euros.

Tots els circuits utilitzaran el sistema sportident de control de pas (xip electrònic de control). A l’acabar el recorregut, un cop marcada la fita de META, tots els corredors de tots els circuits han de passar obligatòriament per la taula de Control d’Arribada i fer la descàrrega de la targeta sportident al centre de competició, segons les indicacions dels jutges d’arribada. Els corredors que hagin llogat la targeta sportident, la lliuraran al control d’arribada i se’ls retornarà el DNI.

Les categories de promoció infantils utilitzaran sistema de marcatge manual.
 • Categories infantils ENCINTAT i CORREXIC: Sistema de marcatge manual - no cronometrat

Pas per meta obligatori en cas d'abandonament:
Tots els corredors que marquin la fita START han de passar per la meta OBLIGATÒRIAMENT.
En el cas que abandonin o no acabin la seva cursa per qualsevol motiu, també han de passar per la meta i comunicar-ho a la taula d'arribades.
Si els organitzadors no tenim la certesa de que tothom ha arribat o deixat la cursa, a partir del tancament d’arribada s’inicia la recerca de corredors no controlats per si necessitessin ajuda.
Avituallament: a l'arribada hi haurà un petit avituallament d'aigua i fruita per tothom inscrit.
Lavabos: al mateix Centre de Competició hi haurà lavabos.

El terme municipal de La Cellera de Ter, a la comarca de La Selva, té una extensió de 14,63 Km2 de superfície.
Més de la meitat del terme és muntanyós i forma part de la carena oriental del massís de Les Guilleries. L'altra part la forma una plana fèrtil, voltada d’aigua, de poc més d’un quilòmetre d'amplada, vorejada pel Ter i la riera d’Osor.
Podeu trobar més informació del poble a la la web http://www.lacelleradeter.cat/: turisme, comerços, bars i restaurants.
 • Bar El Local - Bar – Cafeteria - 972 421 613
 • Bar La Presó - Bar – Cafeteria - 972 423 758
 • Bar Can Salvà - Bar – Cafeteria - 660 248 613
 • Ca l’Amadeu - Bar – Cafeteria - 972 420 452
 • Restaurant Can Calic - 972 421 715
 • Restaurant Can Co - 972 422 522
 • Restaurant Can Vernis - 972 421 557

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here