Curses O-Peu Passades

Aquí teniu els resultats de la cursa. Moltes gràcies per la vostra participació!

Informació de la cursa de Salt2a Etapa Gir-O i 5a prova de la Lliga Nord

Aquest any ALIGOTS us prepara una segona cursa d’orientació popular al Pla dels Socs de Salt.

La finalitat d'aquesta cursa és promocionar l'esport de l'orientació i la fira de tèxtil de la vila de Salt.

És una cursa de caire popular on tothom qui vulgui podrà iniciar-se en aquest esport meravellós que combina natura i exercici físic al mateix temps que destresa en la lectura i interpretació del mapa. Hi haurà circuits adreçats a totes les edats i condicions físiques, tothom hi trobarà un circuit adequat.

En aquesta cursa NO hi haurà servei de guarderia, avituallament a l'arribada, ambulància, ni premis per als primers classificats. Les classificacions de la cursa es publicaran un cop acabada la cursa a la web del club.

Organitza: ALIGOTS Club Esportiu de Curses d'Orientació amb la col·laboració de l'AJUNTAMENT DE SALT per la fira del tèxtil.
 • 09.00 - Recepció de participants i inscripcions fora de termini.
 • 09:30 - Breu explicació del funcionament d'una cursa d'orientació i dels seus mapes.
 • 10:00 - Sortides dels primers corredors.
 • 11:30 - Tancament de sortides.
 • 13:30 - Tancament de l'arribada.
Sigueu curosos a l'hora de triar un circuit apropiat al vostre nivell. Si teniu dubtes a l'hora de fer la inscripció podeu enviar-nos un mail (giroaligots@gmail.com) i us aconsellarem.

Observacions

Està totalment prohibit travessar les zones privades i els camps de conreu (aquests només es poden vorejar).

El trànsit de vehicles de motor és obert. Alerta a l'hora de creuar els carrers. Als circuits que no són d'iniciació es recomana utilitzar proteccions a les cames o pantalons llargs. Respecteu la natura, i ella us respectarà a vosaltres. És el nostre entorn de lleure, esport i vida, l'hem de cuidar.

Està totalment prohibit llençar papers, bosses, gots i ampolles de plàstic, envoltoris de menjars energètics i brossa de qualsevol mena fora de les zones habilitades.
Les inscripcions es faran a través de la pàgina de la FCOC: http://inscripcions.orientacio.cat:8000/#/form/races

TRAM 1

A partir del dimarts 1 de maig i fins el dimarts 8 de maig a les 23.59h.
 • Circuits C1, C2 i C3 - 6€
 • Circuits C4 i Encintat - 2€
 • Circuit Correxic - GRATUÏT (NO CAL FER INSCRIPCIÓ!!!)
En cas de no disposar de pinça o targeta Sportident, es pot llogar per un import de 3€. Cal disposar de llicència federativa FCOC. En cas contrari caldrà contractar una assegurança temporal (1,5€). La llicència FEEC no està admesa.
 • S'aconsella fermament fer la inscripció anticipada, doncs al mateix dia de la cursa hi haurà un nombre limitat de mapes per a cada categoria.
 • El dia de la cursa cal recollir, si és el cas, la targeta sportident de lloguer amb temps suficient abans de la sortida.
 • En cas de llogar targeta sportident, és imprescindible deixar el DNI com a fiança, o en el seu defecte un bitllet legal de 50€, que es retornarà quan es lliuri la targeta al finalitzar la cursa.
TRAM 2

Més enllà del termini d'inscripcions de TRAM 1, No es podran fer inscripcions fins el dia de la cursa i segons disponibilitat de mapes. Les Quotes d'inscripció tindran un recàrrec de 2€ en totes les categories menys el Correxic!!    
Localització del centre de competició:

Plaça Llibertat, Salt. 41.974665 , 2.791246
S'ha de aparcar en els carrers colindants.
CIRCUITS

La cursa de Pla dels Socs tindrà 4 circuits més el Encintat i Correxic aptes per a totes les edats i nivells, i amb l’opció de córrer en família o grups.
 • Circuit C1: EXPERIMENTATS - Destinada principalment a federats. Circuit llarg i exigent, tant físicament com tècnicament. Cal força experiència. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
 • Circuit C2: MIVELL MIG - Oberta a tothom que ja hagi practicat abans aquest esport. Circuit no tant llarg i menys tècnic que el C1, però que requereix experiència. Els menors d’edat que vulguin fer sols aquesta categoria, caldrà que estiguin federats. Es recomana dur polaines o mitjons llargs.
 • Circuit C3: INICIACIÓ ADULTS - Ideal per a aquells adults que s’inicien en aquest esport o l’han practicat molt poques vegades. És el circuit amb menys distància i menys dificultats tècniques, perfecte per a una primera vegada. També és l’adequat per a aquells menors d’edat que ja tenen experiència i poden fer curses sols. Si es vol córrer en família o grup, aquesta és la categoria indicada.
 • Circuit C4: INICIACIÓ INFANTIL - Aquesta categoria és exclusiva per a infants. Circuits pensats per a la iniciació, amb poca distància i dificultat. Poden fer-lo sols o acompanyats.
 • Encintat: INICIACIÓ INFANTIL - Aquesta categoria és exclusiva per a infants. El circuit està senyalitzat amb cintes que els infants han de seguir (en alguns trams, els que sàpiguen llegir el mapa, tindran opció de fer un recorregut més curt si no segueixen les cintes).
 • Correxic: PER ALS MÉS MENUTS - Aquesta categoria és exclusiva per als infants més petits de tots!! Les fites estan més juntes i són visibles entre elles, i tot el circuit es desenvolupa en un espai reduït i delimitat.
FAMÍLIES

Les famílies (avis, pares i fills) que vulguin participar conjuntament de la cursa podran fer-ho escollint una de les següents possibilitats:
 1. Inscriure tots els membres majors d'edat de la família. Correran en el circuit d’Iniciació adults, disposant de tants mapes com inscripcions realitzades. Es considera que els nens no participen a la cursa però acompanyen als pares en tot el circuit.
 2. Inscriure tots el membres menors de la família. Correran en el circuit d’Iniciació nens, disposant de tants mapes com inscripcions realitzades. Es considera que els pares no participen a la cursa però acompanyen als nens en tot el circuit.
 3. Inscriure tots els membres de la família. Correran tots en el circuit d’Iniciació adults, tothom disposa de mapa.
En els casos 1 i 2, els membres de la família que realitzin la cursa com a acompanyants no estaran inscrits i per aquest motiu no estaran coberts per l'assegurança de la cursa en el cas que pateixin algun contratemps o lesió. A l'hora de fer les inscripcions, cal fer-les individualment i no cal indicar a quina família es pertany.

SORTIDES

La sortida serà a uns 15-20 minuts caminant des del centre de competició.
El sistema de sortida serà Fita Start. Això vol dir que tothom sortirà a l’hora que vulgui (entre les 10:00 i les 11:30).
Un cop a la sortida caldrà seguir els següents passos:
 • Minut -3: Neteja de la targeta electrònica Sportident
 • Minut -2: Comprovar targeta electrònica Sportident
 • Minut -1: Comprovar la categoria del mapa, i esperar que soni el rellotge de sortida per començar la cursa
PAS PER META OBLIGATORI

Tot i abandonar per qualsevol motiu, a les curses d’orientació és obligatori passar per l’arribada o informar a l’organització del nostre abandonament mitjançant alguna altra manera. Si els organitzadors no tenim la certesa de que tothom ha arribat o deixat la cursa, a partir del tancament d’arribada s’inicia la recerca de corredors no controlats per si necessitessin ajuda.
EL TERRENY I LA VEGETACIÓ
Terreny planer a la riba dreta del riu Ter al seu pas pel municipi de Salt. Prats i boscos de ribera, plantacions de pollancres i àlbers, i zones de cultiu. Terreny majoritàriament argilós amb alguna zona amb còdols o palets de riu, i algun aiguamoll. Ufanosa primavera, en aquesta època de l'any la vegetació esclata, i creix i es reprodueix amb molta celeritat, pel que hi ha vegetació de temporada que pot alterar lleugerament la tonalitat i dimensió dels verds del mapa. Hi ha zones on recentment s'han talat plantacions i hi ha troncs i branques soltes. Aneu alerta si hi heu de passar. Es recomana l’ús de polaines o protecció de les cames. En algunes zones hi ha ortigues.

ELS CIRCUITS
Circuits ràpids, amb molt poc o sense desnivells, pel que no s'ha contemplat en la definició dels circuits. Circuits experts combinen tirades llargues amb zones de més concentració de controls, per aprofitar zones amb més variabilitat d'elements.

Nota: al circuit C1 s'han eliminat alguns camins del mapa per emfatitzar l'orientació en algunes zones.

LES DISTÀNCIES I ELS DESNIVELLS

No es consideren els desnivells al ser un terreny planer.

ZONES DE SORTIDA I ARRIBADA
La zona de sortida està a uns 15-20 minuts a peu des del Centre de Competició. La zona d’arribada es troba a 5 minuts. Ambdós recorreguts estaran degudament senyalitzats.

AVISOS
Hi ha circuits que tenen trams de cursa urbans. Els carrers estan oberts a la circulació de vehicles. Alerta!, vosaltres no teniu la prioritat!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here